Це дивне слово бланманже

May 14, 2011 22:37

Я коли вперше його побачила в Лєни (lapatissiere) подумала, що обов'язково мушу спробувати. 
І от, цього тижня готувала курку з пастою карі та ананасом і залишилося саме 400 мл кокосового молока! Я вирішила, що це доля.

Бланманже з кокосовим молоком від lapatissiere
Бламанже це ніжний крем-пудинг із жирних вершків або молока загущений кукурудзяним крохмалем (желатином). Бламанже з кокосового молока - ідеальний десерт для посту.

на 2 формочки по 180 мл
  • 400 мл кокосового молока (якщо немає сміливо беремо жирні вершки)
  • 40 г кукурудзяного крохмалю
  • 2 ст.л. цукру (я дала 1 ст.л.)
  • ароматизатори (в мене апельсинова цедра і 1/2 ч.л. світлого рому)

300 мл кокосового молока нагріти з цукром до кипіння. Паралельно решту молока змішати з крохмалем у однорідну пасту без комочків. Розчинити пасту в киплячому молоці й постійно помішуючи проварити все 2-3 хв. Додати ароматизатори і зняти з вогню. Розлити по формочках і остудити (спершу при кімнатній температурі, а потім у холодильнику пару годин).




З усією моєю нелюбов'ю до кокосового смаку і Гєнкиною до кокосового аромату - нам дуже сподобався цей десерт. Надзвичайно легко і делікатно.
Ідеально пасував би ягідний або фруктовий соус, дольки фруктів у сиропі. Але в нас нічого такого не було, тому фотка така невесела :/

Примітка:  Лєна пише, що традиційно співвідношення молочного продукту і крохмалу 90% до 10%. Мені було надто крохмально. Можливо, справа в тому, що як крохмаль я використовувала рештки дитячої кукурудзяної каші Ремедія (на упаковці було зазначено, що це чистий кукурудзяний крохмал, але хто їх знає).
В будь-якому випадку, ми спробуємо повторити із желатином і порівняти результат :)))

Тип: десерт, кулінарне

Previous post Next post
Up