Макарони з сиром з мого дитинства
У довільній кількості:
- макарони (довільної форми, складу і кольору)
- вершкове масло
- кисломолочний сир (жирність на ваш вибір, я люблю з 0%)
- опціонально, придумалося до вчорашньої вечері - 10-15 шт. фундуку
1. Макарони відварити. Поки варяться макарони розігріти сковорідку. Якщо готуєте без горіхів, то п. 2 можна пропустити.
2. Обсмажити добре розігрітій сковороді фундук (до характерного запаху і потрісканого лушпиння). Пересипати його в полотняний рушничок, розтерти між долонями, щоб позбутися лушпиння. Дрібно посікти. Сковорідку сполоснути.
3. На маленькому вогні розтопити грудку вершкового масла, добре присолити. Додати горіхи. Просмажити масло до світло-карамельного кольору.
Подаємо: Макарони, масло, присипаємо сиром. Перемішуємо і насолоджуємося.
М-м-м...
У такі моменти мені здається, що маленька я сиджу на тісній кухні за табуреткою, дивлюся на телецентр і квітучі каштани, на стіні сусіднього будинку сваряться горобці, батьки дивляться телевізор у себе в кімнаті, поряд дідусь миє посуд, а бабуся Стефа прасує білизну на дивані...