Мутабаль він же Бабагануш

Oct 12, 2011 11:45


Джерело: cookМутабаль готують із запечених до м'якості баклажанів, додаючи до них часник, тахіну (кунжутну пасту), йогурт і підкислюють цитриновим соком.
Приблизна пропорція на мій смак:
  • 3 крупних баклажани (це майже 800 г) 
  • 2-3 ст.л. тахіні
  • 1-2 зубці часнику
  • 1-2 ст.л. сметани/вершків/натурального йогурту
  • сік з 1/2 цитрини
  • сіль до смаку
  • оливкова олія, зелень та сумах/перець чілі для подачі

1. Баклажани наколоти і запекти при 200°C (приблизно 40  хв). Загорнути в фольгу і остудити.
2. У чашу блендера покласти баклажани, часник пропущений через прес, дрібку солі і тахіні. Збити все в однорідну масу.
3. Спробувати на смак. Додати сметану і підкислити цитриновим соком (мені інколи не хочеться кислоти і я роблю без нього). Ще раз збити. Якщо вам мало часнику або тахіні - сміливо додавайте ще.
4. Викласти у глибоку мисочку, полити олією і притрусити сумахом або пластівцями сухого чілі, прикрасити зеленню.

Примітка:
Прекрасно смакує з лавашем/хлібом (як намазка) та м’ясом (наприклад з маленкими  Köttbullar (як діп).

Джерело: cook
П.С. Друге фото якесь досить сумне, але мені подобається :)))
П.П.С. Тахіні Гека купив в Халяльних продуктах коло мечеті на Дегтярівській. Є великі банки 1 кг (70 грн) і 0,5 кг (35 кг).
Це чистий перетертий кунжут з кунжутною олією. Тобто з нею можна не тільки готувати закуски, а й пекти солодке печиво та робити тахінне морозиво.

Тип: соус, Тип: закуски, Складник: тхіна, кулінарне, Складник: баклажан, Тип: діп

Previous post Next post
Up