Намазка для канапе, соус для пасти, наповнювач для універсальних сирних мафінів. Побачено у
ranja.
Паштет з печених перців
- 6 червоних солодких болгарських перців
- невеликий шматочок свіжого чілі
- 1 скл. почищених грецьких горіхів
- 1 ч.л. бальзаміко
- 2-3 зубці часнику
- 1 ч.л. меленого куміну
- 2-3 ст.л. оливкової олії
- опціонально - сік цитрини, цукор (щоб відрегулювати кислотність; я не додавала)
Перці спекти на грилі або в духовці до добре обвугленої шкірочки (десь 40 хв при 200°C, 1 раз перевернути). Ще гарячими скласти в посудину із добре припасованою кришкою і так остудити. Завдяки цій маніпуляції буде легше зняти шкірочку.
Коли перці вистигнуть, зняти шкірку, вичистити насіння.
Горіхи і часник подрібнити.
Всі складові - в блендер і перетворити в однорідну масу.
Дуже добре смакує на різноманітних багетах (свіжих і підрум’янених), крекерах, мафінах і як соус з пастою :).
Джерело:
cook