Я оце тут подумала.
Коли я пишу - "активний час 15 хв" чи виходить у вас витратити стільки ж часу на приготування?
Більше?
Оскільки більшість вас у курсі про
це. Мені подумалося, що я часто ділюся з вам побаченими в мережі рецептами і майже не ділюся з вами тим, що готую на щодень або в таких ситуаціях як зараз.
Одразу ж попереджаю - тільки прості продукти, дуже прості смаки, мінімум приправ, мінімум грошей. Нічого гурманського.
Пізна осінь і зима період обмеженого асортименту свіжих овочів і фруктів. В основному, це період яблук-моркви-капусти-картоплі та бобових.
Сьогоднішня вечеря власне з таких.
Окремим постом розповім про те, які види фрикадельок-тефтельок морожу і як їх потім можна використати.
Меню: картопляний суп з брюсельською капустою, сирні мафіни з квасолевим паштетом.
Активний час (за умови звареної квасолі): 45 хв.
Картопляний суп із брюсельською капустою
На 4 порції:
- 4-5 середніх картоплин
- 1 морквина
- 1 пастернак
- 1 цибулина
- 1 зубець часнику
- пучечок зелені кропу
- 12-16 заморожених фрикадельок (можна не додавати)
- 1/3 скл. пшеничної крупи
- 150 г брюсельської капусти (склянка)
- 1 ст. л. олії
- сіль до смаку
У каструльку наливаємо 2-2,5 л води і ставимо на вогонь. Поки гріється вода чистимо картоплю і моркву.
Картоплю ріжемо крупними кубиками (1,2-1,5 см), моркву маленькими - 0,4-0,5 см. Овочі в каструльку. Як закипить - кидаємо фрикадельки та промиту крупу, солимо. Ставимо таймер на 15 хв. Час від часу помішуємо.
Паралельно розігріваємо сковорідку з 1 ст.л. олії. Поки гріється, чистимо цибулю і пастернак.
Цибулю дрібно січемо і в сковорідку. Пасеруємо на слабкому вогні.
Поки пасерується цибуля ріжемо пастернак соломкою (або тремо на крупну терку). Пасеруємо з цибулею до появи характерного солодкого запаху. Додаємо пасеровку в суп, накриваємо, ставимо середній вогонь і забуваємо про нього до сигналу таймера.
Після сигналу таймера пробуємо на сіль, додаємо брюсельську капусту і ставимо таймер ще на 12-15 хв. (залежить від розміру капустинок).
За 3-4 хв до сигналу додаємо дрібнопосіченого кропу.
Суп смачніший, якщо перед подачею постоїть під кришкою на теплій плиті хоча б 15 хв.
Джерело:
cookПоки доварюється суп готуємо тісто на мафіни, розігріваємо духовку і ставимо мафіни пектися. Рецепт мафінів
тут.
Мафіни печуться. Готуємо квасолевий паштет.
Це єдина страва, яка вимагає попередньої підготовки.
Квасолевий паштет
- 1 скл.квасолі
- 1/2 солодкого болгарського перцю (можна не додавати)
- 1 цибулина
- 1 ст.л. олії
- зубець часнику
- сіль, перець
або
- 1 скл. квасолі
- 100 г сушених грибів (замочених і відварених)
- 2 цибулини
- сіль, перець
- 1 ст.л. олії
- 100 г кисломолочного сиру 5%
- 1-3 маринованих пікуля (дрібними кубиками, опціонально)
Квасолю замочити на 12 годин у теплій кип’яченій воді. Воду злити, залити новою і варити до готовності.
Спасерувати на олії цибулю, перець (або гриби), посолити поперчити, додати квасолю і протушити 10 хв.
Якщо готуємо перший варіант - додати пропущений через прес часник. Остудити.
Всі складові збити блендером у однорідне пюре. Якщо робимо 2 варіант - додати пікулі.
Прекрасно смакує на крекері, багеті або сирних мафінах.
Джерело:
cook