Гарячий шоколад або ж помадка
- 60 г какао
- 30 г вершкового масла (в ідеалі какао-масла)
- 2-3 ст.л. цукру.
- 3 ст.л. вершків + ще за потребою(або молока на око)
- порошок перцю чілі, інші ароматизатори за смаком.
Змішати какао з цукром і 2 ст. л. вершків чи молока, додати масло.
Поставити на маленький вогонь і розтопити масло, постійно мішаючи.
Потроху доливати вершки до повного розчинення какао і розпущення всіх грудочок. Якщо все ще густе - долити вершків або молока до потрібної консистенції.
Довести до кипіння (маленькі бульки). Постійно помішуючи (щоб не підгорало), томити до втрати присмаку сирого какао ( приблизно хв 5).
Кількості достатньо, щоб покрити торт або пригостити 4-6 осіб гарячим шоколадом :).
UPD. Забула уточнити, що посудина в якій будете готувати має бути товстостінна.