Свого часу надибала у
aspiri.
Це був мій улюблений джем до сирів, поки я не спробувала
пастилу з айви.
Джем 8-хвилинка з журавлини:
на 500 г журавлини - 500 г цукру.
Ягоди промити, засипати в ковш з цукром, добре перемішати.
Плиту включити на максимуму і поставити таймер на 10 хв.
Постійно мішати дерев’яною ложкою з довгою ручкою.
Спочатку ягоди дадуть сік, потім почнеться кипіння, потім на поверхню будуть підніматися пухирі й лускатися, ягоди набухнуть і почнуть тріскати.
Я на цьому етапі пюрую масу блендером (це десь за 2 хв до готовності), дати побулькати поки не пропікає таймер.
Після того, виключити, протерти через сито і перелити в стерилізований посуд і закрити кришками.
Смааачно !