Бананово-горіхові вафлі

Feb 18, 2012 12:51



від lana_svitankova у виконанні Стефки:

Ми трохи змінили пропорції.

Бананово-горіхові вафлі
  • 240 г пшеничного борошна (можна частину замінити на цільнозернове)
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1,5 ч.л. розпушувача для тіста
  • 1 ч.л. кориці
  • 100 г горіхів (фундук+мигдаль або просто грецькі)
  • 420 мл йогурту (або 200 мл йогурту і 200 мл молока)
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 яйця (розділити на жовтки і білки)
  • 80 г вершкового масла (розтопити)
  • 3 стиглих банани (якщо перестиглі, то ще краще)
  • 20 г шоколаду (опціонально)
Борошно просіяти з розпушувачем і корицею.
Горіхи прокалити при 180°C. Якщо берете фундук - то почистити від лусочок.
Змішати з сіллю, подрібнити блендером.
Додати горіхи до борошна.
Жовтки, цукор, банани і йогурт зблендерити в однорідну масу.
Додати остигле вершкове масло.
У миску з борошном влити бананову суміш і вимішати до однорідності.
Збити білки до м’яких піків.
Акуратно вимішати з рештою тіста рухами знизу вгору (наче складаємо тісто з низу миски зверху на білки).
Додати тертий шоколад (якщо захочете).


Розігріти вафельницю і випікати вафлі.


Дати готовим вафлям 2 хв остигнути на решітці та подавати.
Прекрасно смакують з медом або кленовим сиропом під каву з молоком.
Хрумка скоринка та ароматна м’яка серединка.
Любителям бананової випічки - рекомендую :)

Джерело: cookЛаночко, дякую! :)

Складник: банани, Рецепт: від друзів, кулінарне, Тип: товсті вафлі, Стефця, Складник: горіхи

Previous post Next post
Up