Шпинатна намазка

May 04, 2012 19:48

Це ще один з рецептів моєї мами.
Він - така собі основа, бо можна їсти окремо, а можна на його базі робити різні смачні штуки


Шпинат
  • 500 г шпинату
  • 1-2 зубці часнику
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • сіль, перець до смаку
  • опціонально: 1-2 ст.л. вершків, 1/2 ст.л. борошна. 
Шпинат добре помити, обрізати корінці та просушити.

Варіант 1. Якщо шпинат старий, черешки товсті.
Залити кип’ятком і одразу ж злити.
На сковорідці розтопити вершкове масло. Якщо даєте борошно, то додати його і трішки просмажити до золотистого кольору (1-2 хв).
Додати шпинат, ще 5 хв протушити все разом на середньому вогні  постійно помішуючи.
Додати пропущений через прес часник і поперчити. Якщо потрібно*, то посолити.
Перетерти через сито.

Варіант 2. Якщо шпинат молодий.
Шпинат довільно порізати (листя разом з черешками).
Розтопити масло, додати шпинат. 5-7 хв протушити на середньому вогні (поки стебла не зм’якнуть і випариться зайва волога).
Додати пропущений через прес часник і поперчити. Якщо потрібно*, то посолити.
Збити блендером до однорідної маси.

Дуже смачно як намазка на канапки.
Якщо змішати цю шпинатну пасту з молочним сиром, то вийде прекрасний паштет або начинка для вареників/равіолі/пирога
Якщо пропустити етап перетирання, додати шматочки вареної курки, 1/2 солодкого перцю та солодку цибулю кільцями = прекрасна начинка для пирога.
Якщо додати трішки вершків до перетертого, то буде прекрасний соус для спагетті.

Примітки: * Свіжа зелень сама по собі є трішки соленою. Мені цієї природньої соленості достатньо, тому я не солю.

Смачного :)

Тип: соус, Тип: закуски, Складник: шпинат, Тип: паштет

Previous post Next post
Up