Мені сьогодні знову захотілося трохи кольору.
А який же колір краще передасть спеку та жар?
Звісно - помаранчевий.
Абрикосовий компот
- 2 л кип’ятку
- 500 г абрикосів і/або жовтої аличі
- 3-4 ст.л. цукру
Абрикоси і/або аличу помити. Надрізати і вийняти кісточку. Якщо крупні - розрізати на 4 дольки.
У каструльку налити кип’яток, додати цукор і фрукти, довести до кипіння. Кип’ятити 3-4 хв на дуже маленькому вогні.
Відставити й добре остудити.
Подавати охолодженим.
У кожні склянку покласти по 1-2 дольки абрикоса або по 1 шт. кураги.
Скажу вам по секрету - з аличі він смачніший ;).
Сирні мафіни з сушеними помідорами
Базовий рецепт універсальних сирних мафінів традиційно живе
тут Цього разу, знову:
- замість 1,5 скл. пшеничного борошна дала 1 скл. пшеничного вищий сорт і 0,5 скл. пшеничного цільнозернового.
- Наповнювачі: 2 ст.л. мелених сушених помідорів (можна купити в узбеків), по 1 ч.л. сушеного базиліку та орегано, 1,5 ст.л. сирого соняшникового насіння.
Присипала насінням. Пекла, як звичайно.
Джерело:
cookЖовто-гаряча ароматна смакота :))) Мммм.