Менш корисного рецепту в моєму жж ще не було :)
Традиційно шкідлива американська кухня.
Чудний варіант для спекотного дня. І ще один з серії кольорових рецептів.
Ice cream soda, вона ж float ("поплавок") - безалкогольний напій, що складається з мінеральної газованої води, підсолоджувача та морозива. У ролі підсолоджувача можуть виступати різноманітні смакові сиропи або соки.
Я з цим напоєм вперше познайомилася у барі львівського кінотеатру "Мир". лютий чи березень 1987 року. Перед сеансом
"King Kong Lives". Мені тато купив чогось, що там називалося "морозиво з соком". Ароматний апельсиновий сік з бульбашками мінералки і безподобно смачним пломбіром.
Замість мінералки в Штатах, Канаді, Новій Зеландії та Австралії часто використовують root beer, кока-колу/пепсі/Dr Pepper.
Готуємо?
Мінімум тілорухів, максимум задоволення.
Ice cream soda
на кожну порцію:
- висока широка склянка об’ємом не менше 350 мл*
- 1-2 кульки ванільного морозива
- 280 мл сильно газованої мінералки з соком/кока-коли/пепсі/напою "Байкал"
- коктейльна вишенька (опціонально), трубочка та чайна ложка
У склянку кладемо морозиво і доливаємо рідину.
Обережно!
При наливанні утворюється велика кількість піни, яка виштовхує морозиво на поверхню, і шипучка змішується з морозивом.
Кулька морозива, наче поплавок, плаває у кремовій смачнющій піні.
Зверху на пінку кладемо вишеньку. Подаємо з соломинкою і чайною ложкою.
Потягуючи через соломинку напій, час відчасу його збовтуємо, щоб постійно утворювалася ще піна. Смакуємо пінкою і морозивом.
Божественно.
Масло-пиво з Гаррі Потера - ніщо інше, як "поплавок", у якому основа - root beer, підсолоджувач - іриска, а пінка, як завжди, з вершкового морозива :)
Примітка: * У мене таких склянок немає, тому я робила в низькій широкій, як під віскі, і для фото не наливала мінералку в морозиво, а навпаки, бо інакше все втекло би на стіл і колір виходить не дуже фотографувальний :)