Яблучний соус до м’яса
- 1,5 кг кислосолодких яблук (найсмачніший виходить, якщо взяти 3-4 сорти по 2-3 шт)
- 100 г вершкового масла
- 1,5-2 ст.л. оцту (з білого вина)
- 10 шт. гвоздичок
- 3 ст.л. цукру (регулюєте на смак)
Яблука почистити, нарізати довільно, не дуже товстими шматочками.
Покласти в каструльку. Додати решту складників, вимішати. На найменшому вогні томити до розм’якшення яблук (в залежності від сорту це 30-50 хв).
Виловити з маси гвоздички.
Пюрувати блендером, відрегулювати кислоту-солодкість. Довести до кипіння і остудити. Ідеальний через добу.
До качки, індички, курки, свинини. Перфектно.
Підглянуто у
ranja