Зимовий гарбузовий суп
- 1,2 кг гарбуза (того, що butternut squash)
- 1/2 цибулини
- 1,5 ст.л. олії соняшникової
- 2 зубці часнику
- 1 ст.л. солодкої паприки (порошок)
- 800 мл води (можна і більше)
- 1 ч.л. томат-пасти
- опціонально:
- 2-3 картоплини
- 0,5 ст.л. оливкової extra virgin
- 1 ст.л. соєвого соусу
- 1/2 ч.л. рибного соусу
- 1 зубець часнику
- до смаку: сіль, перець, чілі
Для подачі: грінки з чорного хліба, сир з плісінню (бажано гострий, типу дорблю), насіння гарбузове, зелень петрушки або селери.
1. Гарбуз спекти разом зі шкіркою до м’якості. Я разом з ним спекла ще 2 зубці часнику. Трохи остудити і вийняти мякоть ложкою зі шкірки.
2. У каструльці розігріти соняшникову олію. Цибулю порізати довільно (кільцями або півкільцями). Поставити середній вогонь і томити цибулю до прозорості, час від часу помішувати. Не смажити! Додати паприку, перемішати і відставити.
3. Влити половину води і додати картоплю порізану дрібними кубиками. Варити до готовності картоплі.
4. Коли картопля звариться, зняти з вогню. Додати томат, гарбуз і пюрувати блендером. Відрегулювати рештою води до бажаної густини. Я люблю, щоб ложка стояла )) Поставити назад на вогонь.
5. Спробувати на сіль-перець-чілі.
Мені на цьому етапі чогось бракувало, то я додала столову ложку соєвого соусу та трохи рибного.
6. Довести до кипіння і вимкнути.
Перед подачею добре, якщо він постоїть з годинку.
Смачного
Сама придумала.