Зимовий гарбузовий суп

Dec 20, 2012 21:42

Зимовий гарбузовий суп
  • 1,2 кг гарбуза (того, що butternut squash)
  • 1/2 цибулини
  • 1,5 ст.л. олії соняшникової
  • 2 зубці часнику
  • 1 ст.л. солодкої паприки (порошок)
  • 800 мл води (можна і більше)
  • 1 ч.л. томат-пасти
  • опціонально:
  • 2-3 картоплини
  • 0,5 ст.л. оливкової extra virgin
  • 1 ст.л. соєвого соусу
  • 1/2 ч.л. рибного соусу
  • 1 зубець часнику
  • до смаку: сіль, перець, чілі
Для подачі: грінки з чорного хліба, сир з плісінню (бажано гострий, типу дорблю), насіння гарбузове, зелень петрушки або селери.

1. Гарбуз спекти разом зі шкіркою до м’якості. Я разом з ним спекла ще 2 зубці часнику. Трохи остудити і вийняти мякоть ложкою зі шкірки.
2. У каструльці розігріти соняшникову олію. Цибулю порізати довільно (кільцями або півкільцями). Поставити середній вогонь і томити цибулю до прозорості, час від часу помішувати. Не смажити! Додати паприку, перемішати і відставити.
3. Влити половину води і додати картоплю порізану дрібними кубиками. Варити до готовності картоплі.
4. Коли картопля звариться, зняти з вогню. Додати томат, гарбуз і пюрувати блендером. Відрегулювати рештою води до бажаної густини. Я люблю, щоб ложка стояла )) Поставити назад на вогонь.
5. Спробувати на сіль-перець-чілі.

Мені на цьому етапі чогось бракувало, то я додала столову ложку соєвого соусу та трохи рибного.

6. Довести до кипіння і вимкнути.

Перед подачею добре, якщо він постоїть з годинку.


Смачного
Сама придумала.

Тип: соус, Складник: гарбуз, Рецепт: мій, кулінарне

Previous post Next post
Up