Аджика нашвидкоруч

Jul 05, 2013 21:52

[Spoiler (click to open)]Аджика нашвидкоруч
  • 100 г гострого перчика (у мене це 10 стручків)
  • 1 ч.л. зерен коріандра ( або 0,5 ч.л. меленого)
  • 1-2 зубці часнику
  • 0,5-1 ч.л. дрібної солі (не морської)
  • 0,5-1 ч.л. білого винного оцту
  • 50 г зелені кінзи (або будь-якої іншої на ваш смак)
  • опціонально - 1 болгарський перчик для регуляції гостроти.
Перчики добре пару днів підв’ялити на сонці. Тоді, готова аджика буде добре зберігатися (до 3 місяців).
Коріандр розтерти в ступці досить крупно.
Всі складники промити, почистити і добре висушити, скласти в блендер. Додати сіль та коріандр.
Подрібнити до бажаної консистенції.
Додати оцет і вимішати. Спробувати на сіль і кислоту. За потреби - відрегулювати.
Смакує на лаваші, або до м’яса, або як підгострювач хумусу.
Якщо ви любите гостре, то можете поекспериментувати з кількістю зелені (менше зелені, більше гостроти), залишити пару перчиків з насінням (плодоніжку видалити) - воно додає гостроти, не давати солодкий перець.

Мені з цієї кількості вийшло 250 мл прекрасної не дуже гострої аджики. Якщо без солодкого перцю, то було б 180 мл.
Готову аджику в скляну баночку і в холодильник.
За добу вона буде ще смачніша )) Але в нас, напевно, не достоїть


П.С. Для більш естетичного вигляду краще робити її з зеленого гострого перцю. У мене червоний, а солодкий був помаранчевий. Як результат на виході колір аджики досить своєрідний :))))
Підглянуто у kilelen

Тип: соус, Тип: закуски, Складник: перець, кулінарне

Previous post Next post
Up