Sormet jauhossa ja nenä kans

May 04, 2006 16:24

Ihan parasta leipurikeijuna olemisessa on se kun voi olla niin hurjan ylpeä kaikesta mitä tekee. Olen ehkä sanonut sen aiemminkin mutta sanon sen uudestaan ja vaikka kuinka monta kertaa jos on tarvis. Se on omin käsin tehty, näillä sormilla mitkä ei niin kaikkeen taivu mutta ne osaa tehdä karjalanpiirakoita, vaivata taikinaa, letittää pullaa ja ( Read more... )

Leave a comment

Comments 4

vilhelmiina May 4 2006, 08:18:39 UTC
Tuo on loistava idea, että saisi tuoretta leipää kello neljältä päivällä <3.

Minun suosikkileipäni vaaleista on Aschanin(?) Alppileipä. Parasta!

Reply

sammalkeiju May 6 2006, 00:14:00 UTC
Hm, en muista törmänneeni sellaiseen, onko se jonkin turkulaisen leipomon? Alppileipä on kyllä muuten hyvää :)

Reply


anniu May 5 2006, 11:48:27 UTC
Tahtoisin osata tehdä hyvää leipää. Semmoiset porkkanaraastesipulikaikkeakasviksia-täytteiset patongit on ihania, mutta jotenkin leipätaikinani muuttuu uunissa aina murenevaiseksi ja kuivaksi. Ja pelkään käyttää hiivaa, kun pelkään että se turvottaa vatsaa. Höh.

Reply

sammalkeiju May 6 2006, 00:13:10 UTC
Minunkin pitää vielä kotileipurina harjoitella paljon, se on ihan eri asia koulussa missä on valtavan hyvät koneet ja kunnon arinauunit...elä ihmeessä pelkää käyttää hiivaa, se ei voi turvottaa vatsaa sillä se kuolee täysin paistossa, samoin haihtuu etanoli mitä hiivan käymisestä syntyy mut aromit jää. Ja varmaan siksikin leipä on murenevaista ja kuivaa kun se ei ole oikeen kohonnut :) Vaik kyllä minusta leipä on onni oli se sitten millasta tahansa, kunhan sitä tykkää tehdä ja syödä.

Reply


Leave a comment

Up