Good things come to those who eat

Mar 31, 2010 21:23

Ruoka tekee minut niin onnelliseksi. ;_; Miksi ihmeessä en puhu enemmän ruuasta.



Day 21 → A recipe

Teen tätä silloin (eli melkein aina), kun en jaksa tehdä mitään vaikeaa ja hankalaa ja kallista. Se alkoi sillä, että paistoin perunaa ja sipulia ja ne perunat paloi joka kerta. :D Ketsuppia aina päälle. Mutta se on kehittynyt pikkuhiljaa! Siitä on myös sata eri variaatiota pinaatteineen ja kikherneineen sen mukaan, mitä luksusta jääkaapissa nyt sattumalta on. Improvisoin.

3 kiinteää perunaa (iso säkki alennuksesta!)
1 porkkana (0,60 € pussi!)
kesäkurpitsaa, sellainen kolmasosa
kukkakaalia, maun mukaan
1 iso sipuli
mustapippuria
grillausmaustetta
chiliä
1 dl kaurakermaa (sen toisen desin voi käyttää seuraavaan ruokaan, joka on yleensä uunipata, koska näitä aineksia jää aina yli :D Tai pastakastikkeeseen!)
n. 2 rkl hampunsiemeniä, minä vaan kaadan niitä

Pistä pannulle tarpeeksi öljyä lämpeämään pienelle lämmölle. Kuori perunat ja paloittele aika ohuiksi ja pieniksi. Sama porkkanalle. Heitä molemmat pannulle. Sitten sipuli, millaisessa muodossa vaan, minä tykkään renkaista, koska sipuli itkettää niin pirusti. Heitä ne mukaan pannulle. Sitten vois pilkkoo kesäkurpitsan ja kukkakaalin, aika pieniksi. Olen siinä niin hidas, että perunat ja porkkanat on vähän jo pehmennyt, niin nämä voi heittää saman tien mukaan. Öljyä voi lisätä jos tarvitsee. Sitten mausteet, paistetaan hetki, että sipuli ehtii kuultaa. Sitten vois nostaa lämpöä ja laittaa mukaan kerman ja sen jälkeen hampunsiemenet. Voi laittaa lisää mausteita ja maistella vähän väliä. Sitten kun kaikki on tarpeeksi pehmeetä ja valmista ja mausteista ja kerma vetäytynyt tarpeeksi, niin voilà.

Huomatkaa, että olen oppinut syömään lämmintä porkkanaa tällaisessa muodossa! Se on iso juttu. Pienenä lämpimät porkkanat oli vihollinen numero 3 heti kalan ja kanan jälkeen. Kammoan niitä kyllä vieläkin jossain määrin. Mutta näin ne on ihan hyviä.

Ja sitten tahdon seuraksi salaatin, jos olen oikein hyvällä tuulella

1 ruukullinen jäävuorisalaattia
2 tomaattia (Kesäisin kirsikkatomaatteja!)
1 kurkku
Mung-pavun ituja (Jos on varaa. Minulla ei ole nyt.)

Huuhtele kaikki, pilko ja sekoita! Annoksen päälle vähän Kartanon kevytsalaattikastiketta, jos sellaista nyt on sattumalta jäänyt jääkaappiin. Huom. päiväys.

Ja leipää

Kannattaa tehdä ekaksi tai sitten ottaa pakkasesta aiempia. Teen näitä, koska tulee halvemmaksi kuin kaupan leipä ja ne on hyviä ja lämpimiä ja pehmeitä aamupalaksi. *_* Tulee opisto mieleen. Tykkään muutenkin tehdä leipiä, pitäisi taas harrastaa enemmän.

50 g hiivaa
5 dl vettä
2 rkl siirappia
1½ tl suolaa
0,4 dl rypsiöljyä
1 kg Myllärin luomu-sämpyläjauhoja
hampunsiemenrouhetta, mielivaltaisesti vähän tai paljon (en tosin ole saanut juuri käsiini suomalaista, joten teen siemenillä)

Hamppua siksi, kun tahdon proteiinia kaikkeen mitä syön, eikä se leivässä maistu, ellei laita hyvin paljon. :o

Liuotetaan hiiva veteen. Sitten siirappia ja sellaiset 6 dl niistä jauhoista ja sekoitetaan tasaseksi. Sitten pyyhkeen alle tekeytymään 20 minuutiksi. Sitten lisätään suola, öljy ja loput jauhoista sillä lailla pikkuhiljaa ja vaivaten samalla. Alkuvaiheessa kannattaa heittää sekaan ne hamput. Sitten kun jauhot on loppu ja taikina tasaista, niin pyyhkeen alle taas 15 minuutiksi kohoamaan. Sit niistä voi tehdä pieniä tai isoja sämpylöitä pellille ja pistää 225-asteiseen uuniin noin kymmeneksi minuutiksi. Tai siihen saakka kun ne on sellasia nätin ruskeita, ei mitään palaneita. Minä tykkään tehdä niin isoja, että menee aina vähän kauemmin, että ne on sisältäkin kypsiä.

Ja mehua

Ota pullo äidin omista marjoista tekemiä mustaviinimarja- tai vadelmakarviaismarjamehuja ja lantraa mehukannuun. <3 Vähän hedelmäsokeria mukaan.
Vaihtoehtoisesti:
Purista kuudesta appelsiinista mehut, kaada kannuun ja lisää jääpalat.

Sitten se näyttää vähän niin kuin tältä. Näyttäisi kyllä paljon paremmalta, jos tämä vanha kamera ei olisi niin paska:



Siitä puuttuu kukkakaalit, koska ne on talvella niin kalliita. Kesällä saa sitten suomalaisia halvalla. *_* Kallista on kyllä kesäkurpitsakin, mutta ajattelin että olkoon. Sämpylöitä lukuunottamatta tähän kaikkeen meni ehkä vartti.

Ja sitten syön sen onnellisena, omnomnom, ja pistän loput jääkaappiin ja pakastan puolet sämpylöistä ja elän taas pari päivää eteenpäin.

Meinasin tehdä vielä special -jälkkäriäni, mutta olin niin täynnä, etten voinut ajatella, liikkumisesta nyt puhumattakaan.
Previous post Next post
Up