Печу часто замість хліба. Пасує до борщу.
Опара:
1скл. теплої води
1/2 пачки дріжджів
1ч.л. цукру
борошна додати до консистенції густої сметани.
Нехай побродить, поки готуємо цибулю.
Отже, одну цибулину покраяти , підсмажити до прозорості на олії. Додати в опару, посолити(1ст.л. солі) і , підсипаючи просіяне борошно, замісити м"яке тісто. Викласти у змащену олією бритванку. Дати підійти 1 годину. Випікати при 200 градусів близько півгодини.
За той час розтовкти в ступці 2 зубці часнику з щіпкою солі, додати прованські трави, кріп, 2-3 ст.л. олії.
Коли фокачча готова, полити верх цією сумішшю і ще на 10 хв. в духовку. Готову фокаччу вийняти з форми і дати охолонути.
Запах спецій неймовірний!