Картопляна запіканка з цибулею порей

Feb 14, 2010 19:17



Рецепт з Кукінга.
Для основи:
картопля 500 г
вершкове масло 30г
яйце 1 шт.
сіль, олія для змащування форми
Для начинки:
цибуля порей(біла частина) 2 шт.
сметана 150 г
яйце 2 шт.
сир твердий 150 г
сіль, мелений духмяний перець, мускатний горіх,
масло 30 г
Картоплю почистити, зварити у підсоленій воді, злити воду, зробити пюре з маслом. Чуть вистигне, додати половину збитого яйця(а не мало?
). Пюре рівномірно розкласти по формі товщиною 1 см. Чайною ложкою оформити краї картопляної тарілки у вигляді пелюсток(у мене просто кексова форма). Змастити поверхню рештою яйця і пекти про 200 градусах 15 хв.
Для начинки білу частину порею порізати кружками товщиною 5 мм, обсмажити в маслі, щоб змяк. Для заливки злегка збити яйця+сметана+більшу частину тертого сиру+сіль, перець. Викласти цибулю у картопляну форму, залити заливкою. пекти при 180 до золотистої кірочки.

картопля, запіканка

Previous post Next post
Up