Ще одна пісна страва, яку дуже люблять мої дітки- зупка з галушками. Теж родзиночка страви--м"якенькі галушечки.
Їсти смакує лише свіжою, коли "по вертикалі" всі смаколики дифузують, а не коли вже все холодне і впало на дно.
З цих міркувань галушечки закидати буквально перед споживанням.
Варимо картоплю, корінець петрушки, солимо+спеції (перець горошком, лавровий лист, дуже подобається хмелі-сунелі). На сковорідці притушити на олії цибульки і дрібно тертої моркви. Додаємо до зупки.
В мисочці насипаємо просіяної муки, солимо і вливаючи тоненькою цівкою холодну воду, швидко перемішуємо, щоб вийшло ось так(ніби не до кінця замішане тісто).
Пробувала колись замішувати тісто і відщипувати --не те. Галушки закидати у готову киплячу зупку, нехай спливуть на поверхню. Посипати рубленою зеленню.