Листкові трикутнички з грибами

Feb 27, 2010 11:57





Готувати листкове тісто--моя улюблена справа. Чим більше його роблю, тим краще виходить. І смачніше за магазинне куповане!

Додала до базового рецепту 1 ст.л. коньяку, без жовтка. Завдяки цьому вироби "дихали" у духовці, дуже наросли
1 тісто:
3,5 скл. борошна просіяного
1 ч.л. масла м"якого
1 жовток
щіпка солі
1ст.л. оцту 9%
холодною водою замісити м"яке тісто
2 тісто:
2п. маргарину потерти на терці, присипати жменькою муки і ножем сформувати брусок
Приготування
1 тісто розкачати, загорнути 2 тісто і розкачати, щоб збільшилось втричі, скласти втроє--і в холодильник на 15 хв. так тричі розкачувати. Порцію тіста поділити навпіл. Розкачати. Нарізати смужки 7 на 10 см (таке нарізання в мене вийшло без залишків тіста). Начинку 1ч.л. покласти на край смужки, згорнути трикутником, тоді скласти ще раз трикутник. Так слойки не відкриваються. Ніколи не змащую поверхню виробів. Випікати у сильно прогрітій духовці(тут теж секрет вдалої слойки:холодне приміщення при готуванні тіста і гаряча духовка при випіканні). Вироби мають бути легкі і повітряні.

Начинка:
1 цибулину порізати кубиками, підсмажити до прозорості на олії, додати 300 г порізаних шампіньйонів, швидко обсмажити, щоб не було рідини. Тоді посолити, поперчити. (Я ще трохи блендером "вжикнула", щоб була дрібніша консистенція.) Додати жменьку дрібно натертого твердого сиру.
Смачного!

шампіньйони, гриби, слоеное тесто, листкове тісто

Previous post Next post
Up