Готувати листкове тісто--моя улюблена справа. Чим більше його роблю, тим краще виходить. І смачніше за магазинне куповане!
Додала до базового рецепту 1 ст.л. коньяку, без жовтка. Завдяки цьому вироби "дихали" у духовці, дуже наросли
1 тісто:
3,5 скл. борошна просіяного
1 ч.л. масла м"якого
1 жовток
щіпка солі
1ст.л. оцту 9%
холодною водою замісити м"яке тісто
2 тісто:
2п. маргарину потерти на терці, присипати жменькою муки і ножем сформувати брусок
Приготування
1 тісто розкачати, загорнути 2 тісто і розкачати, щоб збільшилось втричі, скласти втроє--і в холодильник на 15 хв. так тричі розкачувати. Порцію тіста поділити навпіл. Розкачати. Нарізати смужки 7 на 10 см (таке нарізання в мене вийшло без залишків тіста). Начинку 1ч.л. покласти на край смужки, згорнути трикутником, тоді скласти ще раз трикутник. Так слойки не відкриваються. Ніколи не змащую поверхню виробів. Випікати у сильно прогрітій духовці(тут теж секрет вдалої слойки:холодне приміщення при готуванні тіста і гаряча духовка при випіканні). Вироби мають бути легкі і повітряні.
Начинка:
1 цибулину порізати кубиками, підсмажити до прозорості на олії, додати 300 г порізаних шампіньйонів, швидко обсмажити, щоб не було рідини. Тоді посолити, поперчити. (Я ще трохи блендером "вжикнула", щоб була дрібніша консистенція.) Додати жменьку дрібно натертого твердого сиру.
Смачного!