Кнедлі з картоплі

Mar 04, 2010 14:47



Тісто від Любані (http://lubany-b.livejournal.com/26074.html).
Хотіла випробувати за новим рецептом.(А так завжди бабуня спеціаліст по балабонах, робить їх трохи інакше.)
Отже,
1 кг сирої картоплі потерти на дрібній терці , максимально відтиснути через марлю (сік,який утвориться, відкласти ),в картопляну масу додати 1 ст. ложку муки , 1 білок , 50 мг киплячого молока , сіль. Картопляний сік обережно злити і крохмаль, який утворився внизу додати також до картопляної маси.
Мої спостереження: бабуня робить тісто без яйця і дає 1 велику ложку картопляного пюре до тіста (тоді воно пухккіше!) Важливо добре відтиснути сік з тертої картоплі, але без фанатизму smile
Начинка в мене-картопляна, як на вареники. Трохи спробувала і сирну начинку(перетертий домашній сир+жовток, сіль). Сформувати кульки з начинкою. Класти в окріп, варити 20 хв. при повільному кипінні.
Смакує подавати із грибами, тушеними з сметаною.У період посту--з підсмаженою на олії цибулькою.
У мене для діток--біла підлива.

картопля, другі страви, пісні страви, кнедлі картопля, кнедлі

Previous post Next post
Up