Рожеві хмарки

Mar 06, 2010 21:43

Напередодні 8 березня приготувала цей повітряний десерт

Його ще називають Les Guimauves (фр.), рецепт побачила в жежешці у victoria_aban . Але зробила трохи інакше. Все почалося з баночки вишні у своєму соці. Це досить густий сироп, бо готувалося швидко із загущувачем, отже, майже варення.

1 ст.л швидкорозчинного желатину розвести у 2 ст.л. води, нагріти, додати 150 мл вишневого сиропу(або зварити попередньо з 150г води і 150 г цукру+щіпка лимонної кислоти). Два білки збити до піків, ввести гарячий вишневий сироп. Мені було достатньо кольору-запаху вишні, якщо ж варите просто цукровий сироп, то тут треба додати ароматизатор, улюблену есенсію. Розлити у формочки(у мене коробочки з-під сиру фета), застелені пергаментом. І в холодильник наніч. Потім акуратно ножем відділити папір, нарізати кубиками, обваляти у суміші крохмалю і цукрової пудри(3:1). Зберігати у холодильнику.
В нас довго зберігати не довелося

десерт

Previous post Next post
Up