Слойоний торт з вишнями (на 8 березня)

Mar 08, 2010 08:38





Зі святом!
Я при слові слойоний я відразу переходжу в активний стан

Експериментую з різними слойками. Тісто від чудової господині Ірини (ir71)
Для торта 24-26см діам. на 8-10 коржів
Тісто (слова автора):
250гр. маргарину або масла
1/2 склянки сметани
1 яйце
сіль щіпка
цукор 1 ст.ложки
коньяк (якщо є) 1-2 столові ложки
неповний склянку крижаної води
борошно - приблизно 3 склянки (0,5 кг)

Тісто виходить в будь-якому випадку, і торт дуже смачний. Якщо є коньяк - раджу додати, тісто краще пузириться і у коржів з'являється тонкий аромат. Маргарин (масло), натерте на тертці швидко змішується з борошном
Яйце + сметана + сіль + цукор + коньяк + вода змішуються з борошно-масляною сумішшю.(у мене ніколи не доходить до води,я якось її минаю.Думаю що вона потрібна для склеювання тіста.Ви не спішіть її давати,а краше потім поступово доливати) Тісто швидко вимісити до пластичності. Туго наминати не варто. Зробити форму ковбасного батона й забрати в морозилку до тих пір, поки не знайдеться час спекти торт. Мінімум на півгодини.
Перед випічкою тісто дістати, трохи хай полежить.
Нарізати на круглячки. Розкатати тонко-тонко. Якщо на кухні жарко - що залишилося тісто краще прибрати в хол-к і діставати по одному кругляш на розкачування Наколоти виделкою і випікати при 200гр. в добре прогрітій духовці дуже швидко на сухому деко до рум’яності.
В мене вийшло 8 золотистих  коржів.
Заварний крем навчила мене робити господиня з нашого весілля. Сьогодні і над ним експериментувала.
Рожевий крем.
100 г вершкового маргарину розтопити, додати 2 ст.л. муки, зробити легку засмажку, цівкою влити вишневий сироп.Цукру не треба, достатньо солодкий. Заварити до загустіння. Охолодити.
Збити до пишності 300 г масла, додавати по ложці заварену масу.
Коржі перемащувати кремом, викладаючи вишні, добре притиснути. Настояти добу.(ще забула сказати-вишня в мене трохи п"яна
)
торт має настоятися добу.

рубане листкове тісто, листкове тісто, торт, вишні

Previous post Next post
Up