Деруни з капустою та салат з сиру і цибулі

Mar 25, 2010 14:25

Якщо в когось є такі вереди, як в мене, що квашену вітамінну капусту ніяк не їдять, то це спосіб, де її можна сховати.
Ідею побачила в жж lisa_alis 
Спасибі! Під катом рецепт автора українською.


Склад на 4 порції (приблизно 16 оладок)

700 гр. картоплі
300 гр. квашеної капусти
1 яйце
1 ст. ложка без гірки крохмалю
1 ст. ложка знежиреного сиру (кремоподібного)
сіль, перець
щіпка мускатного горіха
2-3 ст. ложки рослинної олії

450 гр. знежиреного сиру (кремоподібного)
кілька стебел зеленої цибулі
маленький пучок петрушки
200 гр. сметани
сіль, перець

Приготування:

Зелену цибулю наріжте тонкими кільцями. Петрушку вимийте, обсушіть й дрібно наріжте. Змішайте сир, сметану, зелень, посоліть й поперчіть.
Картоплю почистіть й натріть на великій тертці. Квашену капусту добре відіжміть. З'єднаєте яйце із крохмалем і сиром, а потім усе перемішайте з картоплею й капустою. Приправте.
Розігріти сковороду з олією, для кожного деруна кладіть на сковороду 1 ст. ложки капустяно-картопляної маси, притискайте її зверху й по краях і обсмажуйте на середньому вогні 3-4 хвилини. Подавайте із сиром.
Я потерла картоплю на морквяній дрібнішій терці, капусту якомога дрібніше порізала, крохмалю взагалі не додавала.
Смачно, капусти там не відчутно, але її вітамінчики залишилися.

салат, квашена капуста, пісні страви, оладки, деруни

Previous post Next post
Up