Тарт Татен

Apr 15, 2010 00:01

Пиріг , якому присвячено цілий сайт www.tarte-tatin.com/ побачила вперше у chadeyka 
Але все не було часу спекти, а вчора побачила у френд-ленті у lunetta_mama  і задивилась, який красивий.
В мене фото не дуже вдале. Вибачайте.


Для листкового рубаного тіста:
200 гр. борошна
100 гр маргарину
1 щіпка солі
1 яйце
Для начинки:
150 гр. вершкового масла
120 гр. цукру
1 кг яблук.
Тісто:
Лискове рублене тісто я "рубаю"  чи "січу" таким ще девайсиком бабусі, який називають сікачем (дуже зручно:)))) Сьогодні просто холодний маргарин натерла на терці в миску, пересипаючи мукою. Ще руками перетерти, додати яйце, швидко замісити. Не наминати. Покласти в плівку і в холодильник.
Приготувати яблука: почистити, нарізати на червертинки, і ще навпіл, вийняти серединки.
Приготувати карамель: на сковорідку покласти масло з цукром, помішуючи, довести на середньому вогні до рум’яного відтінку. Перекласти у форму(у мене кексова, бо із роз’ємної форми для торта начинка витікає.)
На карамель викласти яблука «черепицею». Поставити у нагріту духовку при 180 градусах на 15 хв.
Тоді розкачати тісто за розміром форми, з допомогою качалки перенести у форму, викласти зверху на яблука. Кінці тіста загнути вниз. Поставити пиріг ще при 200 градусах на 30 хв, поки тісто не зарум’яниться.

Смачний. яблучка такі карамельні.
От кусочок в розрізі вже робила при освітленні, тому за фото вибачайте.

пиріг, яблука, рубане листкове тісто, листкове тісто

Previous post Next post
Up