Ніжний паштет з курячої печінки

May 06, 2010 10:23

Сьогодні випробовувала новий паштет з курячої печінки.
За новим рецептом зробила лише одну піалку, бо тут є коньяк, то діткам не годиться, хоча він тушиться, алкоголь мав би випаруватися.
Дуже смачно!


Потрібно:
500 г курячої печінки
80 мл коньяку або бренді
90 г масла вершкового
60 мл вершків 20%
1 цибулина, дрібно порізана
2 зубці часнику, подавити
1 ч.л. дрібно посіченої свіжої зелені тим'яну(в мене петрушка, кріп)
Сіль перець, олія
Почистити печінку, порізати навпіл, залити алкоголем і залишити в холодильнику на кілька годин, потім коньяк злити, відставити. На олії потушкувати печінку із цибулею та часником, додати сіль та багато свіжо змеленого перцю, посічену зелень. Готувати до готовності печінки. Додати алкоголь (той, що був злитий), готувати ще 2 хв.
Дати вистигнути 5 хв. Змолоти все блендером, додавши масло та вершки, до однорідної маси. Викласти в піалку, зберігати у холодильнику. Можна верх залити розтопленим маслом за рекомендацією автора.
Рецепт побачила на сайті Малеча.

печінка, паштет, страви з субпродуктів

Previous post Next post
Up