Капуснячки

Oct 20, 2010 15:16

І знову смачні капуснячки з www.truechristianity.info/ua/books/recipes_ua/kulinarni_secrety_sestry_olhy_23.php




Тісто: 250 г борошна, 140 г масла або маргарину, 2 яйця, 4 жовтки*, 4 ст. ложки сметани*, 1/з палички (35 г) дріжджів, 1 ст. ложка цукру, соли до смаку. Начинка: див рецепт - фарш до налисників.**

Для змащування: 1 яйце.

До борошна додаємо маргарин або масло (натерти на і грубій тертці), яйця, жовтки, сметану з розтертими у ній дріжджами, сіль, цукор. Швидко замішуємо тісто. Якщо тісто вийде загустим, можна додати ще трохи сметани. Тісто розкачуємо у формі прямокутника завтовшки 0,5 см. Уздовж довгого краю викладаємо начинку з капусти і один раз закручуємо. Краї тіста притискаємо і підрізаємо вздовж притиснутого краю. Отриману "ковбаску" кладемо на змащену жиром бритванку рубцем униз і ріжемо поперек на частинки завдовжки 10-12 см. Ставимо в тепле місце на 20 хв., щоби тісто підросло, змащуємо яйцем і випікаємо в печі, доки не зарум'яняться. З цих продуктів виходить небагато капуснячків, тому дня отримання більшої кількості потрібно замішувати подвійну або потрійну порцію тіста.***
* у мене замість жовтків і сметани--кефір. Виходить дуже ніжне тісто.
** для начинки тушену капусту кілька разів "вжикнути" блендером.
В мене начинка вийшла пікантною, бо додавала вкінці тушення  відвареної квашеної капусти.
*** тіста якраз вистачає на одну бритванку велику :)))))

капуснячки, несолодка випічка, капуста

Previous post Next post
Up