Осині гнізда

Nov 18, 2010 22:21


Смачні здобні булочки :)







Тісто:
20г дріжджів
1ст.л. цукру
250г теплого молока
2 яйця
щіпка солі
350 г борошна

Начинка:
150г цукру
пачки(125г ) вершкового маргарину або масла
Розтерти дерев’яною ложкою до пінистого стану

Заливка:
200г молока з цукром

Приготування:
скл. теплого молока, дріжджі, розтерті з 1 ст.л. цукру, 2 ст.л. борошна залишити для ферментації на 10 хв.
Додати тепле молоко, злегка збиті яйця, сіль, борошно. Вимісити в комбайні легке тісто. Присипати борошном і залишити в теплі на 30 хв.

Стільницю підпилити борошном, розкачати тісто в пласт, товщиною з палець (в мене вийшов прямокутник 45 на 30 см).
Намастити маслом з цукром, скрутити в тугий рулет. Рулет розрізати гострим ножем на 12 частин. Я знизу ті "равлики" защипувала.

Викласти у змащену маслом форму на віддалі 1 см один від одного.
Коли вироби підіймуться і заповнять всю форму, залити їх 100 мл солодкого молока, пекти при 200 градусах 15хв, тоді залити рештою молока і пекти до червонявого кольору ( в мене при 190 градусах ще 25хв).

*мої зауваження: за рецептом треба було 300г молока для заливки, це забагато, бо на самій серединці булочки знизу були ще вологими. Думаю 200г буде достатньо.

Ось 12 штучок якраз для моєї форми повна порція

дріжджова випічка, булочки

Previous post Next post
Up