Печиво "Печериці"

Nov 26, 2010 16:27

Побачила вчора виконання цього печива на foodclub.ru, а оригінал jazzedcook.com/portal/forum/index.php
Смачне святкове печиво. Хто готує для подарунків набір різного печива, то це можна включати до переліку сміливо--ніжне, пісочне, ефектне! Автор готує це печиво на кукурудзяному крохмалі замість борошна. Я не ризикнула замінити його картопляним крохмалем. Тому додала амоній для крихкості. Печиво вийшло дуже смачним!
Спробуйте!




Потрібно:
125 г масла чи маргарину
1/2 скл. цукрової пудри
2 ст.л. крохмалю
2 скл. борошна
0,5 ч.л. соди
1 яйце
на кінці ножа амонію
2 ст.л. какао

Напишу, як готувала я:
Розм'якшене масло розтерла дерев'яною ложкою з пудрою, додала 1 розбовтане яйце, в яке домішала амоній. В миску просіяла борошно, крохмаль, соду і поступово додала до масляно-яєчної суміші.
Тісто легко замісила.
Розділила навпіл, скачала 2 джгутики, нарізала на кусочки, скачала кожну в кульку. Вийшло 45 кульок розміром горіха.
В мисочку насипала какао. Взяла чисту суху пластикову пляшку, горлечко пляшки вмочити в какао і притиснути кожну кульку, злегка прокрутити.
Печиво поскладала на деко(на силіконовий коврик) на деякій віддалі одне від одного.
Пекла у попередньо нагрітій духовці (180 градусів) 20 хв.

печиво

Previous post Next post
Up