Мені св. Миколай приніс глиняні горщики, то ж тепер з ними експериментую :)
Продукти:
1 скл. гречки
2 скл. води
1 з. часнику
2-3 сухі гриби розкришити(в мене кілька заморожених)*
по щіпці імбиру, мускатного горіха
1-2 ст.л. масла
сіль
1 цибуля, пригорща шампіньйонів.
Приготування:
Гречку залити водою в співвідношенні 1:2, поставити на сильний вогонь. Коли закипить, покласти розкришені сухі гриби(і додала кілька заморожених), посолити, покласти масло. Дати гречці трохи розпаритися на слабкому вогні, додати решту спецій, перекласти в горщики(можна шарами перекласти тушеними з цибулею шампіньйонами) і відправити в духовку до готовності.
*побачила в Юлі Висоцької в рецепті гречка по-восточному