Вже двічі готувала цей пиріг з рибою. Все готую з новим листковим тістом, таки найвдаліше тут таке:
smakuje.livejournal.com/19689.htmlЯкщо у вас обмаль часу, то можна взяти упаковку готового бездріжджового тіста.
Продукти:
Моє листкове тісто (якраз вистачає тієї порції).
600 г сьомги, лосося або горбуші порізати смужками, замаринувати(сік з ½ лимона, сіль, перець, олія)
3 варених яйця
200г (4 ст.л.) відвареного до напівготовності рису
90 мл вершків 11%
40г масла
кріп, сіль, перець
1 жовток для змащування тіста
Приготування:
Половину тіста розкачати й за допомогою шаблону вирізати контур риби. Лист застелити папером для випічки й за допомогою качалки перенести на нього тісто.
Краї змазати жовтком і з обрізків тіста зробити бортики. Поколоти вилкою. Поставити в духовку на 8-10 хвилин при температурі 180 градусів. Тим часом приготувати начинку. Рибу змішати з нарізаними яйцями, рисом, вершками, кропом, посолити, поперчити. Вийняти лист із духовки й укласти на тісто начинку. Тісто, що залишилося, розкачати, по шаблонові вирізати голову й хвіст, а луску вирізати чарочкою й усе укласти. Змазати верх пирога жовтком (крім кружка--ока) і випікати при 170 градусах хвилин 20-25.
Рецепт з передачі Юлі Висоцької під назвою "Расстегай".