Полтавський борщ з галушками

Feb 05, 2011 12:30

Рецептура
 на 1 кг борщу (2-4 порції)

160г картоплі кубиками
 120г буряка скибочками
 80г капусти шашечками

30г цибулі скибочками
 20г моркви кубиками
 16г кореня петрушки скибочками

30г томатного пюре
 10г жиру (пряженого масла або жиру, знятого з бульйону)
 6г цукру

10г 3%-ного оцту
 10г шпику
 зелень петрушки й кропу

700г росолу із птаха

Поставити варитися бульйон із птаха. Буряк порізати скибочками, додати оцет, жир, цукор, томатне пюре й трохи бульйону й тушити до готовності буряка.  Моркву, петрушку й 2/3 цибулі з рецепта ріжуть кубиками й скибочками й пасерують з жиром.

Вийняти птаха з бульйону, відокремити м'ясо, бульйон процідити й зняти з нього жир. У готовий бульйон додати нарізану кубиками картоплю й нарізану шашечками капусту й варити 10-15хв.  Додати тушкований буряк, пасероване коріння, сіль, перець, лавровий лист і варити до готовності (5-10хв).  Готовий борщ заправляють шпиком, товченим з 1/3 цибулі за рецептом..

Окремо варять галушки: 60г борошна, 8г яєць, 90г води, 2г солі. 1/3 частину борошна заварюють, помішуючи гріють 5-10хв.  Потім дають заварці охолонути до 60С, додають яйце, сіль, решту борошна й замішують гладке некруте тісто. Тісто кладуть ложкою в киплячу підсолену воду й варять при слабкому кипінні 5-7 хвилин..

При подачі в борщ кладуть галушки, шматок м’яса, сметану й посипають дрібно нарізаною зеленню.

борщ, галушки

Previous post Next post
Up