Давно хотіла випробувати нове тісто для біляшів.
Тісто без яєць, швидке в приготуванні, еластичне і не липнуче під час роботи, смачне і слоїсте у готових виробах. Побачила його в блозі
rileka , а взагалі рецепт Тані
olsanka .
Дякую ! Мені сподобалось. Під катом переклад рецепту і мої невеликі зміни.
Потрібно продуктів:
1,5 скл молока
20 г свіжих дріжджів
3 скл. борошна
1 ст.л. с гіркою цукру
1,5 ч.л. солі
60 г маргарину
Приготування:
підігріти молоко до 40 градусів, додати дріжджі, розтерті з цукром, додати борошна для опари консистенціїї густої сметани. Коли опара підійметься "шапочкою", додати сіль, решту борошна, розтоплений маргарин. Можна замісити в комбайні, якщо місити руками, то більше борошна не додавати, краще періодично руки змащувати олією. Місити до еластичності, вимішане тісто легко відстає від стінок миски і рук.
Миску з тістом накрити і покласти в теплому місці. Коли підійметься вдвічі, можна виробляти пиріжки чи біляші.
У мене начинка з вареного курячого м'яса з росолу (притушити на олії цибульку, порізану кубиками, додати перемелене м'ясо+сіль, перець ) і тушеної капусти(дрібно порізати).
Під час приготування пиріжків руки і стільницю змастила тонким шаром олії. Тоді нема зайвого борошна і олія після смаження пиріжків дуже чиста.
Смачного!