Тісто для біляшів (чи пиріжків смажених)

Mar 26, 2011 16:08

 Давно хотіла випробувати нове тісто для біляшів.
Тісто без яєць, швидке в приготуванні, еластичне і не липнуче під час роботи, смачне і слоїсте у готових виробах. Побачила його в блозі rileka , а взагалі рецепт Тані olsanka .
Дякую ! Мені сподобалось. Під катом переклад рецепту і мої невеликі зміни.




Потрібно продуктів:

1,5 скл молока
20 г свіжих дріжджів
3 скл. борошна
1 ст.л. с гіркою цукру
1,5 ч.л. солі
60 г маргарину

Приготування:
підігріти молоко до 40 градусів, додати дріжджі, розтерті з цукром, додати борошна для опари консистенціїї густої сметани. Коли опара підійметься "шапочкою", додати сіль, решту борошна, розтоплений маргарин. Можна замісити в комбайні, якщо місити руками, то більше борошна не додавати, краще періодично руки змащувати олією. Місити до еластичності, вимішане тісто легко відстає від стінок миски і рук.
Миску з тістом накрити і покласти в теплому місці. Коли підійметься вдвічі, можна виробляти пиріжки чи біляші.

У мене начинка з вареного курячого м'яса з росолу (притушити на олії цибульку, порізану кубиками, додати перемелене м'ясо+сіль, перець ) і тушеної капусти(дрібно порізати).

Під час приготування пиріжків руки і стільницю змастила тонким шаром олії. Тоді нема зайвого борошна і олія після смаження пиріжків дуже чиста.

Смачного!

біляші, пиріжки

Previous post Next post
Up