Христос Воскрес!

Apr 25, 2011 19:00


 Вітаю із світлим святом Христового Воскресіння!








На фото пасочки моєї свекри пані Галини. В неї дуже смачна волинська пасочка.
 

А я пекла за переписом своєї бабуні
Львівську традиційну паску.
Фото останньої пасочки, яка ще залишилась :)))






Опара:

1л молока
100г дріжджів
1 ст.л цукру
борошна для консистенції сметани
Поставити бродити.

До замісу додати:
щіпка солі
10 жовтків збити з цукром
(3 гранчасті скл. цукру)
терта цедра з 1 цитрини
1 ст.л. олії
250г розтопленого і охолодженого масла додати вкінці замісу.
Тісто має бути м'яке. Місити довго (близько півгодини).
Поставити в тепле місце підрости.
Викладати в форми на 1/3, дати підрости. Пекти на середньому вогні.

Вийшов ще й 1 баранчик:)))

вітання

Previous post Next post
Up