На минулих вихідних ходили в зимовий похід в Карпати. Я вже давно хотів побачити знамениту обсерваторію на Попі-Івані в засніженому стані. Цього року все склалось - погода дозволила піднятись, а безхмарна доба на хребті дозволила вповні насолодитись красою краєвидів Чорногори.
(
Read more... )
Comments 22
глорія - цікаве оптичне явище...
до речі, чув версію, що справжня назва гори не Піп Іван (оскільки реального персонажу-прототипу місцева історія не знає), а ім"я або прізвисько Попиван (від слова пити-попивати, Попиван - "Той хто п"є-попиває"... і горя не знає :)...)... і що старі місцеві люди так ту гору і називали...
Reply
Reply
буду ту версію поширювати в масах!)
Reply
Reply
вдягались - зараз в туризмі є концепція трьохшарового одягу: термобілизна+полар+мембранний штормовий одяг. на стоянках одягається все, на підйом лише термобілизна і штормовий одяг, ну і комбінується щоб було не холодно і не жарко. взуття - трекінгові черевики і різні шкарпетки - теплі на час перебування на стоянці і легкі на час руху. плюс, шапка-маска, що захищає обличчя від вітру, бахіли, що не дають снігу натрушуватись у взуття.
спали в зимових спальниках, температура комфорту -10 -15. Намет - звичайний літній.
готували на газовому пальнику, але на морозі газ горить погано. тому на газу готували тіко в печері на Смотричі. в долині палили багаття, на Попівані - зараз є дрова, напевно для будівельників привезли, то там також готували на багатті. Воду для пиття топили зі снігу в горах, в долинах - річки.
харчі замерзли, особливо овочі-фрукти. взимку дуже кльово ідуть шоколадки, вдень ліньки діставати хліб-сало-ковбасу, а на стоянках - звичайна туристична кухня - каші, супи, мясо, сухофрукти.
Reply
Reply
Reply
Reply
як же я там давно був, що й каплички не пам'ятаю...
Reply
Reply
та виявляється ми теж спостерігали глорію: була тінь на хмарах від нашого літака та веселка навколо. Але на фото не так яскраво, як у вас вийшло :)
Reply
Leave a comment