СВЯТВЕЧІРНІ СТРАВИ: УЗВАР/CHRISTMAS EVE DISHES: UZVAR

Dec 16, 2010 22:39


Це друга обов'язкова страва святвечірнього столу. Густий навар із сушениці (сушених садових плодів) «закликає» врожай фруктів. Ох і люблю я узвар!

This is a second "must have" dish of the Christmas Eve table. Traditional meaning of Uzvar: thick fruit "broth" attracts the harvest of fruit! I love the refreshing taste of Uzvar!



Склад:
На 1 л води - по 200 г сушених груш, яблук, слив, вишень, абрикосів, 50 г родзинок, мед або цукор за смаком.

Приготування:
Сушені фрукти і ягоди перебрати, добре промивши, залити водою і поставити варити. Додати мед або цукор, довести до кипіння.
Пoставити в холодне місце і дати настоятися протягом 5-6 годин.
Узвар налити в глечик, а фрукти виклаcти на тарілку.
Ingredients:
For 1 quart of water - 8oz. each: dried pears, apples, prunes, cherries, apricots, 2oz. raisins, honey or sugar to taste.

Cooking directions:
Rinse all dried fruit and berries, add water and start cooking. Add honey or sugar, let it boil. Take off the heat, let it cool, then put in a cold place and let it stand for 5-6 hours.
Serve drained Uzvar in a pitcher, and the fruit on a platter.

ВЕСЕЛОГО РІЗДВА!!!! MERRY CHRISTMAS!!!!

Святвечірні страви, uzvar, ukrainian drink from dried fruit, by olenkaphotography.com, страви на свят вечір, 12 пісних страв, Святий Вечір, ukrainian christmas, Узвар

Previous post Next post
Up