Mrs. Tonia Chorewycz’s Syrna Paska

Apr 30, 2013 00:53

Це найcмачніша сирна паска, яку я коли-небудь куштувала! Готує її, за рецептом своєї мами, Ніна Хоревич. Ох, яка ж це смакота!!!
This is THE BEST Syrna Paska that I've ever tried! Nina Chorewycz makes it using her mother's recipe. It is sooo delicious!!!




Ingredients:

1 lb dry curd cottage cheese, drained (or white cheese)        
1 1/2  8oz. Pkg. Creamcheese                      
1 stick unsalted butter
4 hard boiled egg yolks
1 cup granulated sugar
1 tsp vanilla

Mix first four ingredients and press through sieve (optional). Add sugar and vanilla. Mix and pat into a French sieve (or any shaped colander) that has been lined with a cheese cloth. Cover with the overlap of the cloth, position plate on top and place heavy weight onto plate. Place sieve in a shallow dish and refrigerate overnight. Liquid will drain through cloth into the shallow dish.

For variety, add toasted crushed almonds , lemon or orange zest or raisins. You can also use complimentary flavored extracts in place of vanilla.

Lift cloth with cake out of sieve. Invert onto plate. Decorate with raisins,  almonds if desired.

Нам потрібно:

454 г сиру           
330 г сиру Філадельфія
4 жовтки варених яєць
100 г маслa
1 склянка цукру
1 ч. л ванільного екстракту                                                                      
Сир, масло, жовтки добре перемішати. Додати цукор та ваніль. Ще раз добре вимісити. Пропустити через м'ясорубку або протерти крізь сито. Спеціальну форму для сирної паски або ж, наприклад, друшляк вистелити марлею, всипати сирну масу, накрити тарілкою за розміром, поставити зверху щось тяжке. Зайва волога стече протягом 10-12 годин.

Можна також додати мелений мигдаль, родзинки, цедру лимона або апельсина.

Обережно витягти паску з форми та прикрасити за смаком: родзинками, мигдалем. Ми прикрашали карамельними кульками.

сырная пасха, Великодні страви, Пасхальный стол, Пасха, паска сирна, Пасха 2013, сырная паска, Великдень, творожная пасха, Великодні традиції, cheese paska, творог

Previous post Next post
Up