Bärenfalle - Bears trap

Oct 25, 2012 20:45





Bear trap - a honey liqueur

Here it is, my well loved, and done-to-death favourite classic.

The bear trap is pretty easy to make; take honey, vodka (folks a friendly reminder: REAL vodka, not the stuff made from turnips *is still shivering in disgust*) and some lemon peel as icing on the cake.

That's all about it.

Quick, simple and delicious. Dependign on the honey used it is more o the strong side or more around the sweet and gentle corner. And especially with vry aromatic honey (like forest blends) the alcohol does a great job keeping the aroma together.

That's there's to say about it. Maybe except for the fact this was my first liqueur I did all on my own.

And that right now I'm experimenting with creamy honey and how it works for liqueur making. A report about a liqueur attempt based on oilseed honey (the same plant is also called „rape“. Not kidding) will follow.
Bärenfalle - ein Honiglikör

Da wäre er dann endlich, mein heißgeliebter und oft gemachter Klassiker.

Die Bärenfalle ist recht simpel, man nehme Honig, Vodka (seid klug, liebe Kinder, nehmt RICHTIGEN Vodka. Keinen aus Zuckerrüben. *sich immer noch schüttel*) und zum Abrunden Zitronenschale.

Mehr isses da auch schon nicht mehr.

Schnell, simpel und sehr lecker, schmeckt je nach verwendetem Honig mal kräftig, mal süß und fein. Der Alkohol hält gerade bei duftintensiven Sorten wie Waldhonig sehr gut das Aroma zusammen.

Mehr kann ich eigentlich nicht dazu sagen, außer dass das der erste Likör war, den ich je allein probiert habe.

Und dass ich im Moment experimentiere, wie Cremehonig wohl zum Likörmachen taugt. Ich werde Bericht über den Rapshoniglikör erstatten wenn es so weit ist.

honey, classics, honig

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