Натина

Jun 15, 2006 20:31

  • Натина
  • пучок лободи садової
  • пучок кропиви "медунки"
  • цибуля, кріп
  • борошно
  • крупа  кукурудзяна
  • 2 яйця
  • молоко
  • смалець, сіль

Для приготування страви треба вибирати молоденькі пагони кропиви та лободи.
Видалити грубі стебла, залишивши листочки та молоді черешки.



Співвідношення може бути довільне.
Можна приготувати страву з однієї лободи чи медунки.
Їх треба ретельно декілька раз промити у холодній воді.
Залити водою та поставити на вогонь і відварити, відкинути на друшляк.
Всипати порізаної молодої цибулі та часнику до макітри, посолити, розтерти і висипати до лободи.
Покришити зеленого кропу, перемішати.
Змішати по декілька ложок борошна та дрібної кукурудзяної крупи, спражити на малому вогні до світло-коричневого кольору, висипати до натини та знову  розтерти, вбити два яйця, знову добре розтерти.
Влити трохи молока, всипати декілька ложок смальцю, можна всипати трохи шкварків, поставити на дуже малий вогонь.
Готувати, час від часу помішуючи, доки крупа не стане готова.
В старовину натину подавали з паляницею на вечерю.

Смалець, Закуска, Молоко, Крупи, Другі страви, Яйця, Овочі

Previous post Next post
Up