Шматок телячої поребрини ретельно промити, залити водою та поставити на вогонь.
Як закипить, воду злити, влити нову та поставити варитися.
Відварене м'ясо вийняти та порізати на порційні шматки.
В киплячий росіл всипати підготовлені та порізані молоду картоплю, кружальця молодої моркви, салеру та петрушку.
Також всипати молодий буряк, порізаний скибочками.
В окропі ошпарити декілька томатів, зняти з них шкірку та порізати кубиками.
Розтопити в пательні шматочок копченого сала порізаного кубиками, всипати томати, товчений чорний (6-8горошин) та англійський (2 горошини) перець, 1ч. ложку цукру.
Спасерувати на малому вогні.
Коли картопля звариться, всипати шатковану молоду капусту, 2 лаврових листочка та з десяток копчених сливок (без кісточок).
Приготувати закришку із зелені кропу, цибулі та петрушки.
Через хвилинку другу всипати пасеровку.
За тим закришку.
Далі м'ясо. Посолити до смаку та за хвилинку зняти з вогню.
Борщ перед подачею до столу має настоятися.
Тим часом приготувати саламаху до пампушків.
В невелику мисочку вичавити декілька зубчиків часнику, всипати дрібку солі, влити ложку перевареної води та декілька ложок нерафінованої олії
Перемішати і готово.
При подачі до столу в тарілку положити шматочок м'яса, декілька слив та заправити ложкою сметани.
...ось така смачна історія.