Почищену та порізану морквину всипати до невеликої ринки. Також всипати декілька ложок зеленого горошку.
Влити воду та поставити варитися.
Очищену цибулину порізати кружальцями.
Коли морква та горошок зваряться, всипати порізану цибулю, скибку цитрини, жменьку маринованих оливок, ч. ложку насіння коляндри, декілька гвоздик та бібкових листочків, чорний та англійський перець горошком. Влити ложку спиртового оцту (9%). Додати ложку цукру та солі до смаку.
Як закипить, влити декілька ложок сметани та через декілька хвилин зняти з вогню та остудити.
Почистити та порізати на порційні шматочки солений оселедець.
Переложити його в підготовлений слоїк.
Залити вистиглим маринадом.
Помістити до холодильника.
Протягом декількох днів його треба використати до закуски.
Смачного!