Для приготування цієї смачної страви необхідно підготувати шматок свинної грудинки вагою біля 2 кг. Треба вибирати з м'ясних порід, які мають невеликі прошарки сала.
Шматку м'яса треба надати прямокутну форму (1.800г).
Вирізати хрящі та кістки. Також треба зробити косі зрізи на заготовці, це дасть можливість скрутити округлий батон.
Далі підготувати спеції та приправи - це лавровий лист, коляндра, чорний та англійський перець горошком, декілька гілочок розмарину та шавлії, пару зубчиків часнику (його треба розчавити), а також кухонну сіль (12-15г на 1 кг заготовки) та харчову селітру (2-3г на 1 кг).
Соляною сумішшю ретельно натерти заготовку та рівномірно розподілити по поверхні решту складників.
Щільно скрутити заготовку в округлий батон. Перев'язати кулінарним шпагатом.
Загорнути в пергаментний папір та обв'язати шпагатом.
Також можна приготувати поркетту іншим способом*.
(*для цього батон не обгортаємо пергаментом, але під час приготування небхідно слідкувати за температурним режимом та час від часу перевертати батон, поливаючи утворенним соком -
але при її приготуванні потрібен постійний візуальний контроль процесу.)
Затім батон промастити пензликом олією та помістити до розігрітої духовки (220*С) для запікання.
Через 30 хв. температуру треба понизити до 180*С.
Далі її треба контролювати за допомогою термометра, час від часу перевертаючи батон для рівномірного прожарювання.
При досягненні температури всередині батона ≈70*С нагрів можна припинити.
Через 10 хв. поркетту треба вийняти з духовки, дати охолонути та вистоятись декілька годин.
Ось такий апетитний вигляд вона має після цього.
Далі, як відмінна закуска.
Чи смачні бутерброди...
Смачного - boon gusto.
via