Aug 03, 2006 17:13
Не люблю я "міські" компоти. В селі вийдеш на обійстя, зірвеш жменьку того, склянку сього, і виходить у тебе компот мегасмаку. А тут?.. Одна гризота. Але пити влітку щось треба, газованих напоїв ми не вживаємо, залишається лимонад.
На допомогу приходить Ольга Франко:
На літр окропу вона пропонує взяти 1-2 лимони (або апельсини). Цедру зрізати і розтерти з цукром. Видавити сік, змішати з цедрою, залити окропом, дати настоятися, процідити.
Мої практичні ремарки:
По-перше, досить одного лимону. Дуже зручно все робити за допомогою комбайну.
Вмикаємо чайник (воду беремо артезіанську або фільтровану).
Зрізаємо цедру з лимону, вкидаємо до комбайну разом з 3-4 ст. ложками цукру і вмикаємо в режимі м’ясорубки, поки маса не стане однорідною і вологою.
Або вручну: зрізаємо цедру найдрібнішою тертушкою і розтираємо з цукром ложкою.
Заливаємо окропом.
Розрізаємо наш лимон (або апельсин) навпіл і витискаємо сік з насадкою для цитрусових або вручну. Доливаємо сік до настою. Даємо вихолонути при кімнатній температурі, проціджуємо, доливаємо до літра кип’яченою водою.
Смак лимонаду дуже насичений, тому його можна пити так, або розводити ще водою майже вдвічі.
Напої