Дивуємо їжею

Mar 26, 2010 11:26

Я вважаю, що буде справедливо якщо перший запис у цій спільноті буде про їжу бо я ше не снідала нині, адже для українців їжа - це не просто наповнення шлунку, а суцільна традиція! :) І ми маємо багато смаковинок, якими можна вихвалюватись перед світовою громадськісю :)
От зараз я складу список чим намагалась здивувати я боснійців, коментуючи, що ( Read more... )

страви, їжа

Leave a comment

Comments 18

ferike March 26 2010, 10:46:19 UTC
може, це офтоп, але я ніколи не поливаю сметаною вареники зі шкварками! в мене одні види вареників ідуть зі сметаною, а інші - зі шкварками, і нема на то ради :)

а взагалі - дякую за цю спільноту і за цей пост. приєднуюсь :)

Reply

banderivka March 26 2010, 10:51:12 UTC
та я шось раптом відчула гостру необхідність в такій спільноті :)

а стосовно вареників: я от вареники з картоплею то їм з шкварками і з сметаною, і багато солі
а от з капустою якщо - то лише з шкварками
то мене шось так бабця в селі навчила їсти)

Reply

Дивуємо їжею ultra_me March 26 2010, 11:24:50 UTC
А мене здивували не вареники, а той факт, що вмієш готувати стільки різних страв. Для мене голубці і холодець-то вища математика.

Reply

Re: Дивуємо їжею banderivka March 26 2010, 11:27:22 UTC
я може неправильно все написала))) бо те не все я готувала)
холодець і голубці готувала моя мама "для іноземних гостей в Україні" (я вмію готувати їх тільки чисто теоретично :)), банушом годувала в гуцульській колибі (його гоутвати взагалі не вмію), а решта да, вмію-готую :)

Reply


dyvo March 26 2010, 12:26:05 UTC
а я голубцями здивувала, тому що їхня "сарма" роиться з кислої капусти, а зі свіжою вони ніколи не їли. Дуже сподобалось, до речі :)

Reply

banderivka March 26 2010, 12:45:54 UTC
а мені сказали шо то "істо"
і то є то :)

Reply

dyvo March 26 2010, 12:48:21 UTC
ну може в Сараєво то з свіжою капустою робиться, але тут у нас я здивувала )))

Reply

banderivka March 26 2010, 12:50:20 UTC
та нє з кислою (ну або з виноградного листочка)
я пробувала і спраді "істо", бо капуста та квашена була настільки вимита-виварена що втратила кислинку і смак справді аналогічний

Reply


boussa March 26 2010, 13:44:43 UTC
ну ви і господиньки....я наразі тіки борщем, варениками і олівьє німецьку публіку привела в захват:-) кутю колись в Уні приносила - захват тримався в межах:))))
а так для себе я дуже люблю супи з якими тут проблемка:
- суп гороховий
- капустняк
- россольник
- суп з ясіком
- суп з цвітною капустою
іноді ще готую налисники з творогом чи мясом, олівьє (німці мають дещі подібний картопляний салат), оладки звичайні з медом або з запеченим яблуком і дуже сумую за сирниками, але творогу тут відповідного нажаль нема:(

ну і на кінець: не знаю нікого хто б не любив української домашньої ковбаски:-)

Reply

banderivka March 26 2010, 13:47:40 UTC
о точно! я про кутю забула! оцінили належно різдвяний делікатес)
тут олів"є називають "рускім салатом" і в принципі в деяких ресторанах його мож навіть купити
хм, не знала шо нема в німців звичайного творогу..

Reply

boussa March 26 2010, 14:07:34 UTC
в німців творог такий дуже мокрий і майже вже рідкий, тобто на налисники ще йде, але от на сирники ніяк, хіба в російському магазині - а я щось ну удже вже зрідка туди потрапляю і то коли щось типу гречки чи пшона чи ще чогось жеттєво-необхідного немає.
доречі було б ще цікаво що вам подобайтеся з їхньої кухні!

Reply

banderivka March 26 2010, 14:08:54 UTC
створюй тему ;) хай всі розказують хто шо любить з іноземних страв :)

Reply


(The comment has been removed)

banderivka March 26 2010, 13:58:19 UTC
ооо
а це кстаті ідея замутити вареники з шпинатом
і наприклад сиром

Reply

ferike March 26 2010, 14:40:11 UTC
не треба псувати сир, змішуючи його з тою зеленою гидотою :)

Reply

banderivka March 26 2010, 14:43:58 UTC
я травоядна і шпинат абажаю)
до речі тут шпинату - хоч завались))

Reply


Leave a comment

Up