Я вважаю, що буде справедливо якщо перший запис у цій спільноті буде про їжу бо я ше не снідала нині, адже для українців їжа - це не просто наповнення шлунку, а суцільна традиція! :) І ми маємо багато смаковинок, якими можна вихвалюватись перед світовою громадськісю :)
От зараз я складу список чим намагалась здивувати я боснійців, коментуючи, що
(
Read more... )
Comments 18
а взагалі - дякую за цю спільноту і за цей пост. приєднуюсь :)
Reply
а стосовно вареників: я от вареники з картоплею то їм з шкварками і з сметаною, і багато солі
а от з капустою якщо - то лише з шкварками
то мене шось так бабця в селі навчила їсти)
Reply
Reply
холодець і голубці готувала моя мама "для іноземних гостей в Україні" (я вмію готувати їх тільки чисто теоретично :)), банушом годувала в гуцульській колибі (його гоутвати взагалі не вмію), а решта да, вмію-готую :)
Reply
Reply
і то є то :)
Reply
Reply
я пробувала і спраді "істо", бо капуста та квашена була настільки вимита-виварена що втратила кислинку і смак справді аналогічний
Reply
а так для себе я дуже люблю супи з якими тут проблемка:
- суп гороховий
- капустняк
- россольник
- суп з ясіком
- суп з цвітною капустою
іноді ще готую налисники з творогом чи мясом, олівьє (німці мають дещі подібний картопляний салат), оладки звичайні з медом або з запеченим яблуком і дуже сумую за сирниками, але творогу тут відповідного нажаль нема:(
ну і на кінець: не знаю нікого хто б не любив української домашньої ковбаски:-)
Reply
тут олів"є називають "рускім салатом" і в принципі в деяких ресторанах його мож навіть купити
хм, не знала шо нема в німців звичайного творогу..
Reply
доречі було б ще цікаво що вам подобайтеся з їхньої кухні!
Reply
Reply
(The comment has been removed)
а це кстаті ідея замутити вареники з шпинатом
і наприклад сиром
Reply
Reply
до речі тут шпинату - хоч завались))
Reply
Leave a comment