Осінь, час смакувати гарбузи.

Oct 25, 2009 11:17



Вчора зробила нову для себе страву:

- цибуля, морква, солодкий перець - натерти-порізати і на пательню до півготовності;

- додати натертого на буряковій терці гарбуза і тушкувати, поки не буде майже готове (мені подобається трошечки твердувате);

- додати сіль, спеціі (я додавала суміш перців, мускатний горіх, та окремо духмяний молотий перець), трошечки цукру, за бажанням - лаврове листя (за 5 хвилин до готовності і після того листя вийняти), і дрібно посіченої зелені.

Смакує і гарячим і холодним. Також можна додати трохи білої квасолі. Добре до м`яса, до картоплі, добре окремо. :-) Мені сподобалось з маринованим імбиром.

Гарбуз у мене був якийсь дивний - жовто-зелений полосатий, з блідо жовто-зеленою м`якотю. Він має не такий сильно виражений смак і аромат, як звичайний гарбуз, і не такий солодкий.

Спробувала з такою начинкою зробити пирога, але не вдалося тісто :-(
Треба буде спробувати інше тісто. Пирога краще робити відкритого, бо начинка досить соковита і треба, щоб волога випарувалась, бо тісто буде глевке.

UPD:
Фото, а також цікава стаття і кілька рецептів з сайту http://zvukraine.lviv.mobi .

І ще дуже цікавий рецепт пирога з гарбузом, автор Gutka:


Рецепт:
2 скл. тертого на грубо гарбуза
1 скл. цукру
3 яйця
3 ч. л. кориці
1 ч. л. соди(гасити лим.соком)
1 пач. ванільного цукру
3 скл. борошна
1 скл. (200 мл) олії
грецькі горіхи (жменька)
1 ст. л. меду

Яйця збити з цукром додати олію, борошно, ваніль, соду, корицю, мед. Все гарно вимішати ложкою додати гарбуз, горіхи. Тісто вилити на форму і випікати при температурі 180 гр. приблизно 50 хв. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.
Пиріг такий ароматний, пухкий, смачний, просто чудовий.

рецепт, гарбуз

Previous post Next post
Up