An update is an update, right? I made this mouthwatering champignon soup yesterday, combining four recipes I found on the Internet. I added some parsley oil on top for that little extra taste and decoration. Unfortunately still only in Finnish... Though the Google translation is hilarious!
---
Herkkusienikeitto
2-3 annosta
200 g tuoreita herkkusieniä
nippu kevätsipulia
nokare voita
2 rkl vehnäjauhoja
loraus kuivaa sherryä (Oloroso)
5 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
mustapippuria, valkopippuria
Pilko herkkusienet pieniksi ja kuumenna nokare voita pinnoitetussa kattilassa. Lisää herkkusienet, kun voin kupliminen lakkaa. Pilko kevätsipulin vihreät osat ja tarvittaessa pari valkoista vartta. Paista sipuleita herkkusienten kanssa vielä viitisen minuuttia miedolla lämmöllä. Ripottele vehnäjauhot seoksen pinnalle ja sekoita hyvin. Lorauta sekaan kuivaa sherryä (ehkä reilu desi) ja sekoita, kun sihahtaa. Kaada joukkoon vielä kasvisliemi ja keitä miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia välillä sekoitellen. Lopuksi lisää kerma, anna kiehahtaa ja mausta pippurilla. Jos et käytä sherryä (vaikka suosittelen!), sitruunapippuri tai puristettu sitruuna käy mausteeksi. Keiton voi koristella persiljalla tai persiljaöljyllä.
Persiljaöljy
Alkuperäinen resepti
Helsingin Sanomien sivuilta ruukullinen persiljaa
1 dl oliiviöljyä
2 tl sitruunamehua
½ tl hunajaa
½ tl suolaa
Huuhtele ja kuivaa persilja. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai hienonna persilja ja surauta sauvasekoittimella.