Опрос

Jan 31, 2011 00:01

Дамы и господа, у меня ко всем вам серьезный вопрос :)

Read more... )

Leave a comment

Comments 35

inhate January 30 2011, 22:08:09 UTC
8 котлет, авариный запас пельменей, полкило колбасы для жарки, сыр, селека матиас, пицца для микроволновки, разнообразные намазки на хлеб ну и еще какая-то фигня.

Reply

will_o_wish January 30 2011, 22:21:50 UTC
набор холостяка :)
Катя в отъезде?

Reply


nia_ja January 31 2011, 00:30:56 UTC
- хатняя тушаніна (на выпадак хочацца паесьці, а няма нічога->буцеры з тушанінай, хуткі суп, макароны/грэчка/бульба з тушанкай і пад.)
- малако (на малочныя кашы ці папіць)
- ягурты, пітныя ягурты, тваражкі, беларуская рыкота (шыкоўна ідзе з сочывам!) і пад. на сьняданкі
- гародніна (памідоры, гуркі, перац, радзіс, разнастайныя салаты, зеляніна і пад. - набор зьмяняецца пад настрой)
- яйкі (і апошнім часам бекон, ням:))
- фета
- піва:)
- закваска для хлеба
- пармезан цёрты ў пластыкавай пушцы для пасты
- масла
- згушчанка
- перацёрты агрэст+апельсін з цукрам для хатняй "фанты"
- хрэн з гарчыцай
- парцыённыя вяршкі
- таматная паста ці кетчуп. Ці і тое, і тое

З пастаянных прадуктаў (без уліку гатовых страваў) менавіта ў лядоўні без маразілкі і шафак, здаецца, усё. Рэшта прадуктаў можа там знаходзіцца перманентна ну ці перманентна не знаходзіцца:) Нядаўна не было часу зусім, дык у лядоўні была толькі тушаніна ды сочыва перацёртае...

Reply

will_o_wish January 31 2011, 10:26:33 UTC
файны пералік!
звычайна ў мяне таксама было шмат гародніны, усю зіму харчавалася салатай а-ля "грэцкі", пад гэтую справу ўпадабала беларускую Фету. А цяпер, пакуль кармлю малога, не рызыкую.

Дарэчы,а што есць "беларуская рыкота"?

на словах "закваска для хлеба" праніклася захапленнем. Баюся я працаваць з дражджавым цестам... Таму - рэспект!

А ідэю агрэсту з апельсінам патрэбна прыняць да увагі. Дадатковых сакрэтаў там няма?

Reply

nia_ja January 31 2011, 11:43:51 UTC
я таксама люблю а-ля "грэцкую" салатку:) Толькі фету ўсё ж набываю польскую ці дацкую (там і пакуначкі маленькія на раз-два, і па смаку мне больш адпавядае, і не нашмат даражэй, імга ( ... )

Reply

tchuda January 31 2011, 18:08:38 UTC
а ты вообще подобные сыры не ешь? потому что в греческий вкусно класть еще домашнюю брынзу (на комарах и в ждановичах продают) она нежнее гораздо на вкус и менее соленая. а еще можно творог перемещать с оливковым маслом и специями (причем сначала в мисочку налить ложку оливкового масла, потом специи с ним смешать, а потом творог) дать постоять в холодильнике где-то полчаса а потом мешать с салатом типа греческого

Reply


tchuda January 31 2011, 05:50:28 UTC
по сравнению со мной - у вас холодильник ломится :) более менее постоянно - сметана, майонез, яйца, сливочное масло. собственно все :) периодически в нем появляется и исчезает колбаса, сыр, творог, кетчуп. все остальное покупается под девизом прям счас захотелось - соответсвенно слопывается не попадая в холодильник.
а ну и овощи! но тоже обычно по чуть-чуть

Reply

will_o_wish January 31 2011, 10:29:20 UTC
по сравнению со мной у тебя свободный доступ к магазинам :)
Задумалась, что сметану обычно покупаю под что-то конкретное, типа драников, бабки и т.д. А зачем её постоянно в холодильнике иметь?

Reply

tchuda January 31 2011, 17:56:04 UTC
сметану я ем почти со всем :)
с картошкой (правда после съеденной вашей картошки мы нефига ее не покупали :)
очень люблю овощи замороженные (которые в гиперах на развес - смесь или стручковая фасоль)
еще мы периодически покупаем пельмени или вареники.
а! еще с макаронами вкусно (как ни странно)
еще я могу ее есть с хлебом :)

Reply

tchuda January 31 2011, 18:02:08 UTC
вчера и вовсе клала в творожную шарлотку :)

Reply


copbahka February 1 2011, 07:10:43 UTC
сметана, йогурт, каша, яйцо, масло, сыр, молоко - много молока. кефир, мука, кетчуп, жир в банках, огурцы маринованные, перец консервированный, много баночек с вареньем открытым, маргарин.
Рыба приготовленная в горшочке, суп.
ну и мясо, курица, овощи, ягоды в морозильнике. :)

Reply

will_o_wish February 1 2011, 09:20:04 UTC
а зачем мука в холодильнике?

Reply

copbahka February 1 2011, 09:52:32 UTC
После прошлой квартиры , мне страшно что там может опять моль завестись. Переедем на свою - обязательно куплю банку герметичную для муки, ну и не только для муки.

Reply

nia_ja February 1 2011, 12:05:45 UTC
о, знаёмая сытуацыя, я, праўда, мурашоў баюся. На рынках, там, дзе пакеты, пластыкавыя стаканы і пад. прадаюць файныя пластыкавыя вядзерцы (у такія бывае мёд фасуюць, ці ўсялякія салёныя агуркі і пад.) па 1 і 2 л. Яны нешта няшмат каштуюць, літровае 1100, здаецца. Вельмі файны варыянт для здымнай кватэры, імга + на іх можна пісаць перманентным маркерам:) І нічога там не завядзецца, што вельмі радуе

Reply


copbahka February 1 2011, 07:11:37 UTC
а вообще, еда ж может быть не только в холодильнике! :)

Reply

will_o_wish February 1 2011, 09:20:59 UTC
во всех остальных местах её как-то очень мало :)

Reply

copbahka February 1 2011, 09:51:26 UTC
У кого как :) ну и смотря какой еды.

Reply

nia_ja February 1 2011, 12:09:04 UTC
ну ня згодна - у мяне усялякія засолкі/закаткі/кансервы не ў лядоўні, напрыклад. Ці крупы ды сухафрукты розныя. +маразілкі, дзе мяса/рыбы/курыца/паўфабрыкаты/намарожаная гародніна+ягады+грыбы зь лета + тыя ж блінчыкі з начынкай на сьняданкі + нейкія гатовыя стравы ў якасьці нз. Для мяне акурат лядоўня мае меншае значэньне:)

Reply


Leave a comment

Up