קודם כל קצת דברים שצריך לשים על השולחן לפני שאני מתחילה. 1. אני טבעונית. 2. אני לא הולכת לדבר על מוסר, זה דיון אחר לגמרי. 3. אני שייכת לכת מתנגדי החלב (מסיבות שיוסברו עוד מעט).
דווקא לי הרופאים המליצו במשך שנים להמנע ממוצרי חלב. נראה לי מאז גיל תיכון. אני לא הפסקתי. אולי אם הייתי מפסיק מוצרי חלב אז האסתמה היתה נעלמת. אבל לי חשוב יותר מוצרי החלב (פיצה, שוקולדים) יותר מאשר האסתמה. ונקודה נוספת, עם המחלה של הבן שלי, שהיא גם אלרגית, ניסינו המנעות ממוצרי חלב למשך חודש. זה לא עזר.
חבל שלא הגעתי לרופאים שלך בשלב מוקדם של חיי... אני לא יכולה להבין איך פיצה ושוקולד חשוב יותר מהיכולת לנשום כמו שצריך. בייחוד שעל שוקולד אפילו לא הייתי צריכה לוותר, שוקולד מריר יותר טעים. אבל כל אחד והשיקולים שלו.
לגבי הבן, לא ידעתי אפילו מה זו המחלה הזו עד שקראתי את הטור שלך אצל קרן. חבל שלא עזר עניין החלב, אבל יש עוד אלרגנים נפוצים במזון. גלוטן למשל, וביצים, וסויה... אולי שווה לבדוק עוד אופציות. אני הייתי מנסה אפילו רופוד (מזון במצב נא) למשך תקופה. זה קשה, בייחוד לילד, אבל זה מנטרל הרבה אלרגנים בבת אחת. אם זה לא עובד, אז זו ראיה די טובה שהמזון לא אשם. אם כן עובד, אז מעבר לכך שזה עובד וזה מה שרצינו, אפשר להחזיר בהדרגה מוצרים שונים עד שמגלים מה גורם לזה.
אני לא יודעת עד כמה ניתן לסמוך על הטסטים האלה. פעמיים עשו לי אותם, וחוץ מאבק לא גילו שום דבר רציני. לא נתן שום כיוון.
וכן, קשה עם ילדים מבחינת אוכל. מזון נא זה רק מזון שלא עבר חימום ועיבוד. אולי זה באמת יהיה מסובך מדי. בכל מקרה, הייתי בודקת גלוטן, פשוט כדי לשלול את זה.
סוף סוף הגעתי לקרוא... נורא ואיום מה שעברת. כאמור אני יכולה להזדהות, אם כי מצבי לא היה חמור כמו שלך אני גם לא סובלת מאלרגיות אחרות. בכל זאת, בגיל 30+ הרגשתי זקנה ועייפה.. אין לזה שום הצדקה.
את תוהה למה המחקרים כושלים - לדעתי יש אינטרס חזק מאוד של משווקי החלב. זו תעשייה עצומה, אף חוקר שרוצה להמשיך בקריירה שלו לא ייזום או יקבל מימון למחקר אמיתי בעניין. בייחוד לאחר מה שקרה לד"ר אבני. וזה כמובן לא רק בנושא החלב, יש עוד נושאים תזונתיים בעייתיים רבים שהתעשיות שעומדות מאחוריהן בעלות אינטרסים חזקים מאוד ולכן - אנשים ימשיכו לסבול ולמות.
שמחה בשבילך שמצאת את הדרך (טבעונות) וחזרת לבריאות.
אני גם חושבת כך. יש המון אינטרסנטים. למשל אוניברסיטת האווארד הוציאה נייר עמדה לגבי חלב, וציינה שם שרוב המחקרים החיוביים לגבי חלב מומנו על ידי מחלבות. זה מטריד. אפשר גם לקרוא בספר "מחקר סין" את התיאורים של ד"ר קמפבל לגבי מה עלה בגורל רופאים שניסו לפעול נגד הממסד שיש עליו המון לחץ של הלובי החקלאי, ואפילו תעשייני הסוכר, ואיך זה מתבטא בהמלצות התזונתיות של משרד החקלאות.
אפילו ראינו את הדוגמה האחרונה, שסוף סוף יצאו תקנות בארה"ב לגבי כמות ירקות שילדים צריכים לאכול בצהריים בבית הספר, ובקונגרס מיד העבירו חוק שמגדיר פיצה כירק...
ואם כבר הזכרתי את ד"ר קמפבל, בלי להכנס לניתוח המחקר שלו שכן טוב או לא טוב. אין ספק שהאיש עצמו משוכנע בתוצאות. למרות שגדל בחוות בקר, בעקבות המחקרים שביצע בעצמו אימץ אורח חיים טבעוני בריא (או כמעט טבעוני). והוא היחיד מכל משפחתו שהגיע לגיל מבוגר בבריאות טובה. אביו מת מהתקף לב בגיל 60, אמו מסרטן, וגם שאר המשפחה המורחבת סבלה מבעיות בריאות. הוא מעיד על עצמו שבגיל 70 עדיין הוא נוהג לצאת לריצות.
אבל היה גם לובי מאוד חזק לגבי עישון, ועדיין הצליחו להוכיח שזה מזיק.
אני לא מכיר את המחקרים בתזונה, וממה שאת מתארת יש כנראה חוסר מחשבה מקורית, דעות קדומות ואולי גם חוסר מודעות לכל הבעיות הכרוכות במחקרים כאלה. אבל המחקרים הנכונים יגיעו בסוף.
אגב, כל המהפך של ראיה הוליסטית בביולוגיה (ןברפואה) נכנס לטורים גבוהים רק בשנים האחרונות. ב3-4 שנים האחרונות, פתאום יש לנו כלים לבדוק ,באופן זול יחסי, כיצד חומר מסוים או תהליך מסוים משפיעים על הביטוי של כלל הגנים בתא, או על הפעילות של מספר גדול של חלבונים. רק בשנים האחרונות חוקרים מתחילים לגלות שהתהליכים בתוך התא אינם עצמאיים, אלא ש*כל* התהליכים בתא עובדים במשותף ויכולים להשפיע על כל מה שקורה בתא. זאת בניגוד לדוגמה שהיתה שלטת של להסתכל רק על גן בודד, או תהליך אחד בתא. עדיין יש הרבה שעובדים כך. לוקח לדברים האלה הרבה זמן לשקוע ולהתמסד.
אז אתה אומר שיש תקווה. אני באמת שומעת בזמן האחרון על יותר ויותר רופאים שמציעים לחולים לעשות ניסוי ללא מוצרי חלב. אולי באמת יהיה שינוי לגבי החשיבות התזונתית לבריאות הכללית.
זה בטוח חלב, כי בתקופה הראשונה שהפסקתי אכלתי במקום זה ריבות, מיונז וכל מיני "תחליפים" לא בריאים אחרים. לקח קצת זמן עד שהתחלתי לשפר את התזונה הכללית ולהתרגל לדברים חדשים, וזה קרה בעקבות השינוי הבריאותי החיובי לאחר הפסקת החלב, כשניסיתי למצוא דרכים לשפר את מעט הבעיות שעוד נותרו.
בגלל זה הטבעונים האחרים לא קישרו בין הפסקת החלב להטבה בדרכי הנשימה שלהם והאטופיק דרמטיטיס שלהם (אלה שסבלו מזה). הם הפסיקו את זה ביחד עם ביצים ולפעמים גם ביחד עם הבשר. אני הפסקתי קודם כל את החלב, ולקח לי הרבה זמן להמשיך הלאה.
קודם כל היה כיף לקרוא את הפוסט הזה. אני שמחה שהצלחת להשתלט על הבעיה ומצאת את הפיתרון בעצמך. זה באמת קשה לסמוך על התעשייה הזו כאשר לא מפסיקים לבלבל את הציבור כל הזמן עד כמה שמוצרי חלב הם בריאים וחשובים ואסור לא לצרוך אותם.
Comments 11
אני לא הפסקתי. אולי אם הייתי מפסיק מוצרי חלב אז האסתמה היתה נעלמת. אבל לי חשוב יותר מוצרי החלב (פיצה, שוקולדים) יותר מאשר האסתמה.
ונקודה נוספת, עם המחלה של הבן שלי, שהיא גם אלרגית, ניסינו המנעות ממוצרי חלב למשך חודש. זה לא עזר.
Reply
חבל שלא הגעתי לרופאים שלך בשלב מוקדם של חיי... אני לא יכולה להבין איך פיצה ושוקולד חשוב יותר מהיכולת לנשום כמו שצריך. בייחוד שעל שוקולד אפילו לא הייתי צריכה לוותר, שוקולד מריר יותר טעים. אבל כל אחד והשיקולים שלו.
לגבי הבן, לא ידעתי אפילו מה זו המחלה הזו עד שקראתי את הטור שלך אצל קרן. חבל שלא עזר עניין החלב, אבל יש עוד אלרגנים נפוצים במזון. גלוטן למשל, וביצים, וסויה... אולי שווה לבדוק עוד אופציות. אני הייתי מנסה אפילו רופוד (מזון במצב נא) למשך תקופה. זה קשה, בייחוד לילד, אבל זה מנטרל הרבה אלרגנים בבת אחת. אם זה לא עובד, אז זו ראיה די טובה שהמזון לא אשם. אם כן עובד, אז מעבר לכך שזה עובד וזה מה שרצינו, אפשר להחזיר בהדרגה מוצרים שונים עד שמגלים מה גורם לזה.
Reply
דווקא במקרה הצלחנו לגלות, אולי, אלרגן אחד - נוצות אווז. אבל לא עשינו ניסוי מבוקר לבדוק זאת.
בכל אופן לגבי מזון - זה מאוד קשה לשכנע ילדים לאכול את מה שאנחנו רוצים שהם יאכלו. לשנות תפריט באופן דרסטי קשה עוד יותר.
מה זה בדיוק מזון במצב נא? ירקות פירות וגרגרים?
Reply
אני לא יודעת עד כמה ניתן לסמוך על הטסטים האלה. פעמיים עשו לי אותם, וחוץ מאבק לא גילו שום דבר רציני. לא נתן שום כיוון.
וכן, קשה עם ילדים מבחינת אוכל. מזון נא זה רק מזון שלא עבר חימום ועיבוד. אולי זה באמת יהיה מסובך מדי. בכל מקרה, הייתי בודקת גלוטן, פשוט כדי לשלול את זה.
Reply
סוף סוף הגעתי לקרוא...
נורא ואיום מה שעברת. כאמור אני יכולה להזדהות, אם כי מצבי לא היה חמור כמו שלך אני גם לא סובלת מאלרגיות אחרות.
בכל זאת, בגיל 30+ הרגשתי זקנה ועייפה.. אין לזה שום הצדקה.
את תוהה למה המחקרים כושלים - לדעתי יש אינטרס חזק מאוד של משווקי החלב.
זו תעשייה עצומה, אף חוקר שרוצה להמשיך בקריירה שלו לא ייזום או יקבל מימון למחקר אמיתי בעניין. בייחוד לאחר מה שקרה לד"ר אבני.
וזה כמובן לא רק בנושא החלב, יש עוד נושאים תזונתיים בעייתיים רבים שהתעשיות שעומדות מאחוריהן בעלות אינטרסים חזקים מאוד ולכן - אנשים ימשיכו לסבול ולמות.
שמחה בשבילך שמצאת את הדרך (טבעונות) וחזרת לבריאות.
בשמת
Reply
אני גם חושבת כך. יש המון אינטרסנטים. למשל אוניברסיטת האווארד הוציאה נייר עמדה לגבי חלב, וציינה שם שרוב המחקרים החיוביים לגבי חלב מומנו על ידי מחלבות. זה מטריד. אפשר גם לקרוא בספר "מחקר סין" את התיאורים של ד"ר קמפבל לגבי מה עלה בגורל רופאים שניסו לפעול נגד הממסד שיש עליו המון לחץ של הלובי החקלאי, ואפילו תעשייני הסוכר, ואיך זה מתבטא בהמלצות התזונתיות של משרד החקלאות.
אפילו ראינו את הדוגמה האחרונה, שסוף סוף יצאו תקנות בארה"ב לגבי כמות ירקות שילדים צריכים לאכול בצהריים בבית הספר, ובקונגרס מיד העבירו חוק שמגדיר פיצה כירק...
ואם כבר הזכרתי את ד"ר קמפבל, בלי להכנס לניתוח המחקר שלו שכן טוב או לא טוב. אין ספק שהאיש עצמו משוכנע בתוצאות. למרות שגדל בחוות בקר, בעקבות המחקרים שביצע בעצמו אימץ אורח חיים טבעוני בריא (או כמעט טבעוני). והוא היחיד מכל משפחתו שהגיע לגיל מבוגר בבריאות טובה. אביו מת מהתקף לב בגיל 60, אמו מסרטן, וגם שאר המשפחה המורחבת סבלה מבעיות בריאות. הוא מעיד על עצמו שבגיל 70 עדיין הוא נוהג לצאת לריצות.
Reply
אני לא מכיר את המחקרים בתזונה, וממה שאת מתארת יש כנראה חוסר מחשבה מקורית, דעות קדומות ואולי גם חוסר מודעות לכל הבעיות הכרוכות במחקרים כאלה. אבל המחקרים הנכונים יגיעו בסוף.
אגב, כל המהפך של ראיה הוליסטית בביולוגיה (ןברפואה) נכנס לטורים גבוהים רק בשנים האחרונות. ב3-4 שנים האחרונות, פתאום יש לנו כלים לבדוק ,באופן זול יחסי, כיצד חומר מסוים או תהליך מסוים משפיעים על הביטוי של כלל הגנים בתא, או על הפעילות של מספר גדול של חלבונים. רק בשנים האחרונות חוקרים מתחילים לגלות שהתהליכים בתוך התא אינם עצמאיים, אלא ש*כל* התהליכים בתא עובדים במשותף ויכולים להשפיע על כל מה שקורה בתא. זאת בניגוד לדוגמה שהיתה שלטת של להסתכל רק על גן בודד, או תהליך אחד בתא. עדיין יש הרבה שעובדים כך.
לוקח לדברים האלה הרבה זמן לשקוע ולהתמסד.
Reply
אז אתה אומר שיש תקווה. אני באמת שומעת בזמן האחרון על יותר ויותר רופאים שמציעים לחולים לעשות ניסוי ללא מוצרי חלב. אולי באמת יהיה שינוי לגבי החשיבות התזונתית לבריאות הכללית.
Reply
פתאום חשבתי על משהו - מה אכלת במקום חלב? האם מאז את אוכלת תוספת ירקות/פירות/אגוזים/קטניות/אחר?
האם יתכן שזה לא המחסור בחלב, אלא התוספת של מזון אחר שמכיל יותר X הוא זה שגרם לשיפור במצבך?
Reply
זה בטוח חלב, כי בתקופה הראשונה שהפסקתי אכלתי במקום זה ריבות, מיונז וכל מיני "תחליפים" לא בריאים אחרים. לקח קצת זמן עד שהתחלתי לשפר את התזונה הכללית ולהתרגל לדברים חדשים, וזה קרה בעקבות השינוי הבריאותי החיובי לאחר הפסקת החלב, כשניסיתי למצוא דרכים לשפר את מעט הבעיות שעוד נותרו.
בגלל זה הטבעונים האחרים לא קישרו בין הפסקת החלב להטבה בדרכי הנשימה שלהם והאטופיק דרמטיטיס שלהם (אלה שסבלו מזה). הם הפסיקו את זה ביחד עם ביצים ולפעמים גם ביחד עם הבשר. אני הפסקתי קודם כל את החלב, ולקח לי הרבה זמן להמשיך הלאה.
Reply
אני שמחה שהצלחת להשתלט על הבעיה ומצאת את הפיתרון בעצמך.
זה באמת קשה לסמוך על התעשייה הזו כאשר לא מפסיקים לבלבל את הציבור כל הזמן עד כמה שמוצרי חלב הם בריאים וחשובים ואסור לא לצרוך אותם.
מאחלת לך בריאות שלמה
אפרת אדר
Reply
Leave a comment