Kitchen experiments, Persian style

Jun 26, 2010 20:13

Oh my goodness. I managed to put together a ridiculously yummy Persian kabab-meal.

I cooked some chelo (or polo) rice, which turned out all u-shaped. So funny, but at the same time very yummy.


Read more... )

cooking, summer 2010, rice, kabab, persian recipes, photo blog

Leave a comment

Comments 5

rowanna73 June 26 2010, 17:18:11 UTC
Oh yes, the lemony chicken was insanely good. Definitely going to try that marinade myself.

Reply

yavannie77 June 26 2010, 17:26:09 UTC
Heh, too bad I can't claim all the glory for the recipe myself. Those kitchen wizard Persians, eh.

Oh, forgot to mention that the recipes in Finnish are from a book I bought some 12 years ago, called Eksoottisia herkkuja by Helen Flink. I've had the book this long and only now that I have my wonderful renovated kitchen, I've tried out three of the Persian recipes in it. Will try another this week and perhaps venture out to Turkish and Moroccan recipes next. Omnomnom.

I also want a proper Persian restaurant in Turku (for when I'm too tired to cook myself and want some authentic tastes for comparison)! And I need to revisit the one place I know in town that has Persian dishes on their menu. Omnomnomnom.

Reply


merisiili June 26 2010, 17:30:13 UTC
Katsoin ensin tästä miniläppärin näytöltä (uusi miniläppäri <3), että miksi sulla on tässä ruokajutussa mun lumipallopuu-kuvani. Mut ei se sitten ollutkaan, pikavilkaisulla vain erehdyttävästi näytti siltä. :D


... )

Reply


pikku_gen June 26 2010, 20:57:23 UTC
Kiitti vaan. Söin juuri itseni palloksi tänään juhannuspiknikillä, ja tätä lukiessa tuli nälkä. ;)

Reply


twindouble June 27 2010, 06:18:16 UTC
"Oikeat" kababit on tosi hyviä. Palasin juuri edellispäivänä itämailta. Nam. Kababvartaita, taboulehia, hummusta, munakoisosalaattia... Kyllä maistui. Ja nyt tuli taas nälkä, kun ajatteli tällaisia.

Olen tehnyt sitä jauhelihakebabia itse useammin. Parasta tulee ehdottomasti lammasjauhelihasta, mutta nautakin käy. Mieto persilja on ehdoton mauste, ainakin siinä osassa maailmaa, jossa minä vierailin. Jauhelihakebabit kaipaavat sitä valelua, tai ne kuivuvat. Sellainen vesipullo, jossa on juomakorkki (tutti :) oli useammalla pikaruokakojulla itämailla, ja se osoittautuikin todella käteväksi valelutyökaluksi. Nesteenä voi käyttää ihan vain vettä korvaamaan lihasta kuumuudessa poistuvan nesteen.

Reply


Leave a comment

Up