Вже давно дійшов висновку, що найкраще в будь-яку поїздку брати сушені продукти - овочі, фрукти, м'ясо, сир та інші. Переваг перед іншими продуктами десятки, навіть не бачу сенсу описувати.
Власне, сам процес сушіння доволі простий - нарізати овочі чи фрукти (найкраще трішки недозрілі), при появі ранкового сонечка винести сушитися, а ввечері занести десь в тепліше місце, на вулиці не залишати бо відсиріють.
Один з варіантів сушіння яблук - порізати скибочками, насадити на товсту нитку і повісити десь сушитися, після двох сонячних днів будуть сухими:
Хоча не завжди хочеться витрачати час, можна простішим способом то все зробити, але і сушитися яблука будуть трішки довше:
Крім яблук можна сушити десятки продуктів, всіх навіть не перечислю. Простіше написати продукти, які не вийде посушити (хоча я зараз таких і не знаю). Ось так сушаться кабачки, втрачають десь 90% маси:
Морква втрачає десь 80% маси:
А це помідори, для їх сушіння потрібне дуже пекуче початкове сонце, інакше можуть зів'яти. Втрачають десь 95% маси і стають схожими на сушені перці. Помідори також відлякують всякого виду мух, тому їх зручно сушити поруч з іншими продуктами:
На черзі в мене сушіння слив, ревеню, буряків, топінамбуру, перцю. Після висихання продукти можуть лежати роками без псування, що доволі зручно. А ще це хороший спосіб пригостити десь в далеких краях місцевих жителів цікавим делікатесом.